Enkelt äggsallad

Denna äggsallad är lätt att förbereda och gör bra smörgåsar på skivat bröd, glidbullar eller små rullar eller kex. Lägg till en skivad tomat och lite sallad till smörgåsen för en god lunch.

Äggsallad kan serveras på salladsblad också. Lägg till tomater kilar och skivor av mogna avokado eller servera sallad med soppa eller en kastad sallad.

Relaterade recept
Äggssallad Med Gräslök
Södra stil Deviled ägg

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg ägget i en kastrull och täck med kallt vatten. Placera pannan över hög värme och låt vattnet koka. Ta bort pannan från värmen, lägg locket på pannan och låt ägget stå i ca 15 minuter. Ta av locket och kör kallt vatten över ägget tills de är svalt nog att hantera.
  2. Medan äggen fortfarande är lite varma, skalla dem. Knacka ändarna på bänkskivan för att spricka och rulla dem försiktigt för att spricka överallt. Börja peeling vid den breda änden.
  1. Lägg äggen i en medium skål och hugga väl.
  2. Blanda de hackade äggen med det hackade selleri och gröna löken, om de används. Tillsätt 2 matskedar majonnäs och blanda väl. Lägg till mer majonnäs, som behövs för att fukta. Rör i salt och nybakad svartpeppar efter smak.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 170
Totalt fett 15 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 231 mg
Natrium 314 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)