Vegetarisk Portobello Champion Burger Med Avokado

Om du gillar veggie hamburgare eller svamp hamburgare (och som inte gillar portobello svamp hamburgare? De är alltid en träff på vegetariska cookouts !), Prova detta vegetariska burger recept med stekt eller grillad portobello svamp och toppade med en smak- ökar hemlagad avokado och yoghurt sås.

Portabella svampar gör ett hälsosamt vegetariskt vegetariskt recept för vegetarisk grill eller cookout, och det här receptet toppar det med en perfekt kylning (men snabb att piska upp) avokado och yoghurtsås på toppen. Yum!

För en vegetarisk hamburgare med vegan och non-mejeriprodukter, släpp ut yoghurtsås, eller försök att göra det med en icke-mejeri soja eller kokosmjölksyoghurt.

Mushroom veggie burger recept och foto med tillstånd av Avocados från Mexiko.

Se även:

Vad du behöver

Hur man gör det

Först borsta lätt de enskilda svamparna och lökskivorna med lite olivolja på båda sidor. Stänk sedan svamp- och lökskivorna med 1/2 tesked salt och 1/4 tesked peppar (reservera resterande salt och peppar).

Därefter värms stor en porslin eller grillpanna över medelvärme tills det är varmt. Tillsätt de lättoljade portobello-svamparna och låt dem laga mat tills de är fullt ömma, 8 till 10 minuter, vrid en gång.

De kommer att börja lukta läckra!

När portobello-svamparna är fullt kokta, överför dem till en tallrik, kavitetssidan upp och täck svampen lätt med ett pappertorn eller en köksduk för att hålla dem varma.

Koka lökskivorna i samma skål eller grillpanna tills de är ljust guldbruna på båda sidor, ca 8 minuter och vänd ibland.

Under tiden medan löken och svampen lagar mat, börja du förbereda avokado och yoghurtsås. I en liten skål kombinerar du halva avokado, yoghurt, malet vitlök och resterande 1/4 tesked salt och svartpeppar. Blanda ihop med en gaffel tills den är mjuk och krämig.

För att servera och montera din portobello hamburgare, sked lökarna och valfria rostade paprikor i grillade svamphålorna, delade lika. Sprid den släta avokado blandningen på botten av varje bulle och lägg sedan upp varje med de fyllda svamparna.

Toppa varje burger med den återstående skivad avokado och eventuella ytterligare veggie burger fixingar du skulle vilja ha. Skydda med toppar av bullar.

Näringsdeklaration:
Varje portobello mushroom veggie burger ger:
338 kalorier, 10 gram protein, 19 gram fett, 36 gram kolhydrat

Se även: Avokado näringsinformation