Pudding Pralines

Pudding Pralines har en ovanlig ingrediens - vaniljpudding mix! Vaniljpudding ger dessa traditionella pecan-godis en slät, subtil vaniljsmak och en något mjukare konsistens. Detta godis är också gott när butterscotchpudding är ersatt för vaniljpudding. Var noga med att kolla in den här videon som visar hur man gör praliner, vilket visar den grundläggande praline-making tekniken.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered ett bakplåt genom att fodra det med aluminiumfolie och spruta folien med nonstick matlagningsspray.

2. Kombinera puddingblandningen, sockret, förångad mjölk och smör i en medelstora kastrull över medelvärme och rör om tills sockret och smöret smälter.

3. När sockret och smöret smälts, sätt in en godtermometer och koka utan omrörning tills termometern läser 238 F (114 C).

4. Ta av grytan från värmen en gång till rätt temperatur och tillsätt rostade pekannötter.

Rör godisen med en styv sked tills den börjar tjockna och förlora glansen. När du rör, kommer det att gå från att vara en tunn vätska till ett tjockare, starkare godis. Du kommer märka att den börjar bli ogenomskinlig och svår att röra om.

5. Så snart det börjar nå detta steg, börja omedelbart skopa pralinerna på bakplåten med en liten sked. Om du väntar för länge börjar pralinerna sätta i pannan och vara svår att skopa, så det är bättre att radera på försiktighetssidan och börja scooping tidigt.

6. Om pralinerna börjar sätta i pannan innan du är färdig scooping, lägg till en sked mycket varmt vatten och rör om tills det lossnar och kan scoopable igen.

7. Låt Pudding Pralines ställas in i rumstemperatur i ca 30 minuter och servera sedan. Pudding Pralines kan förvaras i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till en vecka.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 245
Totalt fett 15 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 12 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)