Empanada deg (Masa Para Empanadas) Recept

Om du har velat lära dig att göra empanada degen , så har du kommit till rätt ställe. Detta recept ger en något söt bakverk som kontrasterar perfekt med smakfulla fyllningar. Empanadadegen är mindre fläckig än pajskorsa (även om du kan ersätta frusen pajskskorpenhet i en nypa). Den har en mer öm textur som suger upp påfyllningen utan att bli fuktig.

Denna deg kan användas för bakade eller stekta empanador , som båda är bra handhållna rätter. Begreppet empanada översättar grovt att "sätta i bröd", ett passande namn som de är gjorda genom att sätta degen runt en fyllning. Om du ska steka empanadas, släppa äggulan och rulla degen lite tunnare (mindre än 1/4 tum i tjocklek).

Empanadas är ursprungligen från nordvästra Spanien, men många länder i Latinamerika har egna recept. Empanadas kan ha många olika typer av fyllning inklusive nötkött, kyckling, bönor, ost och ja, även pizza . Några restauranger har till och med börjat göra söta empanadas genom att fylla dem med fruktpai fyllning eller choklad. När du har gjort denna deg kan du välja att gå som traditionell eller kreativ med fyllningen som du vill. Se till att din empanadas inte läcker ut i ugnen!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sifta mjölet i en skål. Rör om 1 tsk salt och socker.
  2. Blanda smöret och förkorta (eller smörj) i mjölblandningen med en konditorivaror eller med två knivar tills det är ganska väl blandat.
  3. Vispa äggulorna med 3/4 koppar vatten. Rör i 1/2 kopp av vatten / äggblandningen, lite åt gången, tills degen börjar komma ihop smidigt. Fortsätt knådning av degen, tillsätt mer vatten / äggblandning efter behov (du kan behöva några matskedar extra vatten) tills degen är jämn. Degen kommer att tyckas lite saggy tills den har grundligt kylts. Smaka på salt och tillsätt mer om det behövs.
  1. Täck degen med plastfolie och kyla i ungefär en timme. Degen kan också hållas i kylskåpet i upp till två dagar. När du är redo att använda ska degen vara mjuk och slät, inte elastisk. Om du pekar ett hål i degen med ditt finger borde indrymmet vara kvar.
  2. Vrid degen ut på en mjölad yta och rulla in i önskad tjocklek innan du skär.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 190
Totalt fett 17 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 43 mg
Natrium 422 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)