Easy Vegan Sweet Potato Pie Recept

Denna enkla vegan sötpotatisrecept använder en färdig skorpa så det är väldigt snabbt och enkelt att göra. Du kan få den i ugnen om tio minuter platt, eller till och med fem om du är väldigt snabb! Plus (som många snabba och enkla veganskak recept ), eftersom det här receptet använder tofu för att bära sötpotatismakan, får du också en hälsosam ökning av sojaprotein. Det är den perfekta veganska desserten för vegetarianer och veganer!

Det finns säkert fler sätt att göra en vegansk sötpotatispaj, men för det snabbaste och enklaste sättet, håll det här receptet: allt du behöver göra är att hålla några ingredienser i blandaren, inklusive konserverad sötpotatis, kryddor och lite tofu att binda Allt ihop, blanda upp det och häll det i en beredd pajskorsa och håll den i ugnen och det är bra att gå! Plocka upp en beredd pajskorpa (Fru Smiths frysta pajskorpor är faktiskt veganer, och Whole Foods säljer en vegansk pre-made pajskorsa, till exempel, de flesta andra livsmedelskonserver kommer att bära minst ett varumärke).

Eller, om du föredrar att göra din egen hemlagad veganskakskorpa, är det här enkla och basala duktigt uppskattat med det här mjölkfria sötpotatispannan.

Om du är ny för att laga mat och baka med tofu, kanske du också vill se den här artikeln: Vad är skillnaden mellan silken och vanlig tofu?

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först förvärm ugnen till 350 grader och tina din beredda pajskorsa om den är fryst och måste tina.
  2. Därefter tömma det mesta av vätskan från sötpotatis i sirap, och reservera ungefär två matskedar vätskan som ska användas.
  3. Placera silken tofu, extra fast tofu, sötpotatis och den reserverade vätskan i en mixer eller en matprocessor och bearbeta tills mjuk, krämig och fri från klumpar. Tillsätt kanel, ingefära, muskotnöt, salt, vaniljextrakt och socker och bearbeta igen (du kommer nog att behöva stoppa och skrapa sidorna nere ett par gånger för att få allt fullt integrerat).
  1. När smeten är helt jämn kan du ge det en snabb smak och justera kryddorna till smak. Häll i pajskalet och baka i 1 1/2 timme, eller tills tandpetare som sitter i mitten kommer ut rent.

Denna vegans sötpotatispottrecept skrivs ut med tillstånd från The Compassionate Cook Cookbook.