Pecan Pie Cake

Eftersom pekannötter är infödda i södra USA finns det en uppsjö av pecanpai recept från söder. Men vad sägs om att ändra det lite med en oväntad twist? Det här snabba och välsmakande receptet innehåller fortfarande pekannötter, ägg, smör, socker och majssirap. Den här gula kakan kombinerar en gul tårta med dessa smaker av pecan-tårta för att skapa en unik efterrätt som kommer att prata med något sött bord.

En kakablandning gör denna kaka super lätt att förbereda. En tredjedel av smeten är bakad, och sedan blandas resten med pecan-pie ingredienser och färdig i ugnen. Resultatet är en lätt och fluffig sötad tårta med pekannötter.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 325 F (162 C). Smörj och mjöl en 9x13x2-tums bakpanna.
  2. Blanda kakablandning, 1 ägg och smält smör tills det är väl blandat. Reserv 2/3 kopp smeten och lägg åt sidan. Sprid resten av smeten i den färdiga panelen. Baka i 15 minuter, eller till lätt brunad.
  3. Blanda samtidigt den reserverade 2/3 koppen smeten med majssirap, 3 ägg, brunt socker, vanilj och hackad pekannötter. Häll pecanfyllningen över den bakade skorstenen och återgå till ugnen. Baka i ca 50 minuter längre tills set.
  1. Kall och skär i rutor.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 241
Totalt fett 16 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 70 mg
Natrium 21 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)