Easy Vegan Chocolate Cake Recept (Utan Äggbyter)

Letar du efter en lätt vegansk chokladkaka recept att prova, men vill prova något utan ägg ersättare? Kolla inte vidare.

Denna enkla veganchokladkaka receptet (gjord utan ägg ersättare) kommer från Iona. Iona och hennes dotter älskade den här veganska chokladkakan så mycket att de mailade mig för att säga att de ville att jag skulle dela den med alla, så här är det!

Se också: Vad är en vegan? Vad äter veganer?

Iona och hennes dotters enkla veganer chokladkaka recept använder ättika istället för ägg ersättare, så det är ett bra vegansk chokladkaka recept om du är ute eller kan inte hitta någon ägg ersättare (eller om du bara är ny på vegan matlagning och bakar eller gör en tårta för en vegansk vän och vill inte investera i en låda med äggbyte du är inte säker på att du ska använda).

Tack för att du delar er tårtacept med oss ​​alla, Iona!

Se även: Mer enkla äggfria, mjölkfria och veganskak recept

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först förvärm ugnen till 375 grader och lätta fett och mjöl en 8-tums kvadratisk eller 9-tums rund bakpanna.
  2. Denna tårta måste komma in i ugnen direkt efter att du har förberett smeten, så se till att du är redo att gå när du börjar.
  3. Därefter siktas mjöl, natron, osötad kakao och sockret i en stor skål. I separat liten skål kombinerar du vegetabilisk olja, kallt vatten eller sojamjölk, apelsinjuice och vanilj-extrakt. Vispa ihop tills det är smidigt och lägg sedan till den stora skålen med de torra ingredienserna.
  1. Blanda de våta ingredienserna med de torra ingredienserna tills smeten är jämn. Sedan tillsätt i ättika och rör om snabbt, tills det är jämnt fördelat.
  2. Överför smeten snabbt till den beredda kakspannan och lägg sedan i den förvärmda ugnen (låt den inte stå på grund av att vinägeren aktiveras).
  3. Baka din tårta i den förvärmda ugnen i 25-30 minuter, eller längre tills den är helt klar (tills en tandpetare sätts i mitten av kakan kommer ut oftast ren).
  4. Låt din veganska chokladkaka svalna helt innan du frostar.

Letar du efter ett annat veganskak recept? Här är dussintals mer veganska kak recept att prova , inklusive klassiker som mer chokladkakor, och några roliga och kreativa veganskakor, t ex kaka-mix kakor, dump kakor, rum kakor och mycket mer. Om du gillar veganbakning, kanske du också vill prova några av mina favorit veganska cookie recept här .

Se även: Mer veganska desserter att prova eller leta efter några hälsosamma dessertidéer här (inklusive kalorier, fettfri och mer)

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 381
Totalt fett 21 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 387 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)