Vegan fuktig chokladpuddingkaka med valnötter

En fuktig, klibbig och snyggt vegansk chokladpuddingkaka recept med valnötter. Med ingen äggbyte är det här också ett bra vegan och mjölkfritt recept om du inte har någon äggbyter vid handen.

När du tittar på receptredienserna och instruktionerna för denna veganska puddingkaka erkänner jag att det verkar konstigt, men lita bara på mig! Allt kommer samman för att skapa en gooey, chocolatey, grinnig kaka av deliciousness.

Detta recept från veganpuddingkaka gör en 9-tums tårta, och det rekommenderas inte att du använder den som en lagkaka, eftersom den är för delikat och mjuk och sannolikt kommer att smula och falla in på sig själv. Bättre att servera det toppad med extra vegansk chokladsås eller tillsammans med vissa icke-mejeriprodukter (eller ännu bättre - båda!). Om du har det rätt kan du servera denna chokladpuddingkaka medan den fortfarande är varm ur ugnen och torka av den med glass för att få den perfekta kombinationen av långsamt smältande glass och perfekt smulig tårta.

Njut av!

Se även: Mer Veganskaka Recept

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 grader och lätta olja en 9-tums stekpanna.

Blanda ihop i en stor skål mjölet, 1/2 kopp sockret, 1/4 kopp kakao och bakpulver. Rör i sojamjölken och vegetabilisk olja, lägg sedan till de hackade valnötterna.

Sprid kakablandarens smör i den tillagade bakpannan och strö med resterande 1/2 kopp socker och 1/4 kopp kakao.

Häll sedan hett vatten över hela kaka smeten.

Det här är vad som kommer att skapa den goda, snygga puddingdelen av din puddingkaka. Ja, det verkar konstigt, men gör det bara!

Baksida din tårta i den förvärmda ugnen i 35 till 40 minuter, eller tills kakan är inställd och chokladsåsen är bubblig.

Detta recept från vegansk chokladpuddingkaka skrivs ut med tillstånd från The Compassionate Cook Cookbook.

Gilla att göra hemlagade veganskakor? Här är några fler veganskak recept som du vill försöka:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 402
Totalt fett 15 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 500 mg
kolhydrater 64 g
Kostfiber 4 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)