Kentucky Butter Bundt Cake

Denna rika Kentucky smörkaka är otroligt läcker. Smöret suger in i tårtan och bildar ett fantastiskt fuktigt och smörigt lager. Jag bakade tårtan i en Bundt-kakspanna och använde en spett istället för en gaffel för att göra hålen så att smör- och sockerblandningen skulle tränga ner i kakan.

Den här kakan behöver verkligen inte en glasyr, men jag siktade lite socker över toppen när jag inte hade tagit den ihop. Du kan också dysa en enkel vaniljglasyr över kakan.

En annan sak att älska om denna tårta - smeten ingredienser hälls i blandning skålen och slå ihop allt på en gång. Behöver inte grädda smöret och sockret, tillsätt de torra ingredienserna, växla med mjölken osv. Och smörsockersåsen är en snap att förbereda. Det innebär bara uppvärmning tills smöret har smält.

Baka denna tårta till en speciell händelse eller fest, eller ta det med på en potluck-middag. Alla kommer tacka dig! Åh, och ta några kopior av receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 325 ° C (165 ° C / gas 3).
  2. Generöst fett och mjöl en 12-kopp Bundt-pan eller 10-tums rörpanna. Se till att du får alla Bundt-kakspanna samtliga vinklar och vevar.
  3. I en stor skål, kombinera mjölet, 2 koppar socker, salt, bakpulver och läsk, kärlmjölken, 1 kopp smör, 2 tsk vanilj och ägget. slå på låg hastighet tills fuktig. Öka blandarens hastighet till medium och slå i ca 3 minuter längre. Skeda smeten i den beredda kakan och sprida jämnt.
  1. Baka kakan i förvärmd ugn i 55 till 65 minuter, eller tills en tandpetare som sätts in i mitten kommer ut ren.
  2. Under tiden, i en liten kastrull över låg värme, kombinera 3/4 kopp socker, 1/3 kopp smör, 3 matskedar vatten och 2 teskedar vanilj; koka, omrör, tills smör smälter. Låt inte blandningen koka.
  3. Ta av kakan på ett ställ och (medan det fortfarande finns i pannan) genomborra det med en gaffel eller spett. Häll den varma smörsåsen över den varma kakan.
  4. Låt kakan stå 5-10 minuter, eller tills såsen absorberas och vrid försiktigt ut den på en kakeplatta.

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 527
Totalt fett 27 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 126 mg
Natrium 788 mg
kolhydrater 67 g
Kostfiber 2 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)