Metoder som används i autentisk mexikansk matlagning

Lär dig tiden ärade metoder för att förbereda en mexikansk måltid

På många sätt liknar matlagningsmetoderna i Mexiko mycket lik de som du använder varje dag. Vanliga inkluderar stekning, grillning och kokning. Användning av molcajete eller en ångkokare kan dock vara ny för dig.

Tidiga metoder

Mexikanska infödingar hade inte ugnar så allt var uppvärmt över en öppen eld. De använde gjutjärnspottar och kokkärl samt keramikvaror. Idag kan du få ett liknande resultat genom att använda en grill istället för din ugn.

En annan metod som användes var att ånga. Barbacoa gjordes genom att damma kött som suspenderades över kokande vatten i en djup grop. Köttet var ofta inslaget i kaktus eller bananblad.

Frying var också en populär matlagningsmetod. Smakfulla saker som taquitos, flautas och chimichangas är några exempel på denna metod.

Inhemska använde också en "metate y mano", ett stort verktyg av sten eller lavasten. Den har en något konkav yta på vilken du kan använda slipstenen att mala eller mash dina ingredienser. De använde också en mindre "molcajete" (mortel och pestle) för att slipa och mosa.

Moderna metoder

Många mexikanska rätter är nu mycket enklare att förbereda med moderna bekvämligheter. Tidigare, om du ville ha tamales skulle du börja med att slipa torkad majs med din "molcajete". Nu kan du köpa masa (kokt, markad majs) genom påsen som du snabbt kan lägga till i dina andra ingredienser.

Idag finns det gjutjärnspannor som gör det enkelt att göra hemlagade tortillor.

De har en rund topp och botten som du kan pressa ihop för att göra perfekta tortillor varje gång. Det finns också springform-typspannor som gör flan lika lätt som paj. En modern metallgrinder aides i slipning majs för masa.

Du kan använda en holländsk ugn för att replikera processen med ångande barbacoa och Birria.

grillning

Grillning ökar också smakerna i mexikanska rätter genom att föra ut den autentiska smaken som brukade komma från matlagning över en öppen eld. Carne Asada är utmärkt när grillat, liksom fajitas. Nästan alla anständiga köttskäddar kan marineras i mexikanska smaker och grillas för att ta fram de varma rökiga smakerna.

På spisen

Kokning eller simning är ett utmärkt sätt att laga kött och grönsaker. Placera bara köttet och / eller grönsakerna i en stor kruka med buljong eller vatten och gott om kryddor. Låt det simma hela dagen och vid middagen köttet blir ömt och faller ifrån varandra. Det är en perfekt metod för strimlad nötkött tacos eller carnitas.

Stora ångpottar eller hinkar finns nu tillgängliga för att göra tamales . De lagar stora mängder tamales på en gång och den ångande lägger fukt till masa.

Och sist men inte minst är träskedar den traditionella metoden att omröra innehållet i en kruka. Stora cuppedar används för att omröra stora grytor och grytor för att sautéing vitlök och lök.