Easy Thai Noodles Recept Med Fresh Urter Recept

Prova det här enkelt thailändska nudelreceptet med färska örter. Det är snabbt och enkelt att göra och mycket gott! Bra både för den vegetariska thailändsk matälskaren, eller lägg bara till räkor för dem som gillar skaldjur. Utmärkt för både lunch och kvällsmat, du vill göra detta nudel recept del av din dagliga thailändska mat meny.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Koka nudlarna tills de är kokta eller nästan kokta (de kommer att stekas senare), skölj sedan kort med kallt vatten för att hålla fast. Avsätta.
 2. Om du har en livsmedelsprocessor eller minihackare, lägg till klistra ingredienserna och bearbeta det bra. ELLER, helt enkelt gräva pasta ingredienserna väl och rör om i en kopp. Avsätta.
 3. Tvätta, skölja och hugga / skiva färska örter. Avsätta.
 4. Värm upp en wok eller stor stekpanna i 1 minut (medelhög värme). Tillsätt olja och virvla runt.
 1. Om inte lägga till räkor eller Tofu, Hoppa över steg 7. Lägg till 1/2 pasta plus räkor eller tofu. Lägg också till 2 matskedar vitt vin eller matvin (eller buljong).
 2. Rörsteg i 1-2 minuter tills räkorna är rosa och klumpiga, eller tofu värms igenom och doftande. (Om wok eller panna blir torr, lägg till en annan matsked eller två vin eller buljong.) Rensa nu ett utrymme i mitten av wok eller pan.
 3. Bryt ägget i wok eller panna och rör snabbt med en spatel tills ägget är kokt (som äggröra).
 4. Skjut ägg och andra ingredienser åt sidan och tillsätt 1 mer matskedolja till botten av wok eller pan. Lägg nu nudlarna plus alla [kvarvarande] pasta och rör steka en minut, eller tills nudlarna är kokta.
 5. Gör ett smakprov. Om inte salt nog, lägg till mer fisksås eller vegetarisk ersättning (jag lägger vanligtvis minst 1 msk mat, men det kan redan vara salt nog för dig). Om inte kryddig nog, lägg till mer färsk chili , eller lite chili sås och kasta bra för att införliva.
 6. Ta bort wok från värme. Kasta med färska örter och bönspiror (om du använder).
 7. Strö nudlar med marken eller hackade jordnötter. Om så önskas, placera kilar av färsk kalk på sidan (tillval).
 8. För dem som gillar deras nudlar extra kryddig, följ denna maträtt med en flaska thailändsk chilisås. NJUT AV!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 812
Totalt fett 20 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 104 mg
Natrium 7,291 mg
kolhydrater 128 g
Kostfiber 11 g
Protein 37 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)