3 saker att tänka på när man köper en kocks jacka

Det är upplysande att komma ihåg att kockarna har funnits längre än läkare eller tandläkare. Faktum är att tandutdragningar fortfarande utförs av barberare, och läkemedelsområdet hade knappast avancerat bortom blodutsläppet - ibland med hjälp av leeches - det kulinariska fältet var redan starkt utvecklat, raffinerat och sofistikerat.

Det är inte så förvånande att kulinariska konsterna är så branta i traditionen.

Kockarna i klassisk tid hade redan behärskat sitt fält innan det flödande medicinska samhället ens hade räknat ut vad deras fält var . Och det verkar knappast en slump att moderna läkare och tandläkare skulle anta den vita kappan som en del av sin professionella klädsel. Kockar var trots allt de ursprungliga tjänstemännen.

Men kockar är ett praktiskt gäng , och den vita kockens jacka är mer än bara en uniform - det är också ett viktigt verktyg. Varje element i sin särskiljande design finns av en anledning, och varje funktion - från de knutna knapparna till den vita vita själv - tjänar ett visst syfte. De viktigaste faktorerna att överväga är tyg, knappar och färg.

Kockjackor: Skydd och kylning

Mycket har förändrats inom professionell matlagning under århundradena, men en sak som har varit konstant är kökets intensiva värme. Redan före kaminens uppfinning arbetade kockarna över en öppen eld.

Således är en av köksarbetarens primära behov att undvika brännskador och hålla sig sval. En bra kocks jacka utför båda dessa funktioner bra.

Lång ärmar hjälper till att skydda armarna från brännskador medan de når över brännare eller till ugnar. Bomull absorberar också vätskor. Kockar lärs att snabbt avlägsna sina jackor om de släpper het olja på sig själva eftersom jackan absorberar den heta vätskan istället för att låta den passera genom huden.

Tung bomull hjälper till att isolera kockar från eldstaden och ugnarna medan de fortfarande är "andas" tillräckligt för att deras kroppsvärme fortfarande kan komma undan.

Vitt är den mest reflekterande färgen, så en vit jacka avstrålar uppvärmning i stället för att absorbera den, hålla kockar så mycket kallare än om de hade en mörkare färg - och i ett varmt kök gör varje grad en skillnad.

Ta in bleken

Dessutom, när det är tvätttid, kan vit bomull blektas, så oavsett hur dåligt färgad en jacka blir, ljus vit är bara en tvätt bort.

Med tanke på fläckar är den dubbelkroppade stilen mer än bara en modeklaration. Tillsammans med dubbelbröstet är dubbla rader med knappar, så om jackans framsida blir färgad kan en kock vända om flikarna och avslöja ett friskt, rent yttre skikt.

Även de knäppta knapparna tjänar ett syfte. Vanliga knappar kan smälta eller bryta, skicka fragment till en intet ont anande mat. Knäppta knappar släpper också lättare ut i händelse av en het oljebråd enligt ovan.

Vissa kockjackor är gjorda av en bomullspolyesterblandning och har plastknappar, och många finns i andra färger än vit. Det här är bra om du lagar mat hemma. Men om du börjar kulinarisk skola eller arbetar i ett kommersiellt kök, är de bästa 100% bomull med knäppta knappar.

De kostar lite mer, och naturligtvis är bomull mer benägen att rynka. Men om du ska spendera timmar i taget i ett varmt kök, kommer du definitivt att känna skillnaden.