Easy Pad Thai Noodles From Phuket

Detta recept på pad Thai nudlar med kyckling och räkor är äkta och enkelt nog för någon aspirant Thai kock att göra. Pad Thai-såsen är lättare att skapa än den mer vanliga tamarindbaserade sorten (de flesta människor inser inte att den ursprungliga puten Thai inte innehöll tamarind alls, vad Thai-Thai-saken gör till Thailand via kineserna). När vi var i Thailand förra gången gick vi tillbaka till samma pad Thai-säljare varje dag på grund av hennes fantastiska pad Thai, och det var inte förrän strax innan vi lämnade att hon berättade för oss hur hon gör det (utan tamarind ). Om du bor på en plats där asiatiska ingredienser är svåra att hitta, kan det här [tamarindfria] receptet bara göra din dag. Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera hackad kyckling i en skål och kasta med sojasås (1,5 msk). Avsätta. Kombinera "Pad Thai Sauce" -redienserna tillsammans i en kopp, omrör för att lösa upp socker. Avsätta.
  2. Ta en stor kruka med vatten för att koka. Dunk i risnudlar och koka ca 6 minuter, ELLER tills det är tillräckligt mjukt att böja lätt, men ändå fast och lite "crunchy" när du försöker äta den ("undercooked" med vanliga standarder). Töm och skölj nudlar kort med kallt vatten för att hålla sig kvar. Avsätta.
  1. Värm en wok eller stor stekpanna över medelhög värme. Driva i olja och virvla runt, lägg sedan till vitlök, chili och galangal / ingefära. Rörsteg 1 minut.
  2. Tillsätt kyckling och rör stek 2 minuter. Tillsätt räkorna, fortsätt att steka tills de blir rosa och kycklingen är ogenomskinlig (2 till 3 minuter). När pan blir torr, lägg till 1 till 2 msk. av pad Thai saus-bara tillräckligt för att hålla ingredienser stekning snyggt.
  3. Skjut in ingredienser på sidan av pannan (om pannan är torr, drizzle i lite olja). Krossa ägget i mitten och steka fräscha snabbt för att scramble.
  4. Lägg till nudlar plus 3 till 4 msk. av pad Thai saus. Använd två redskap, lyft och vrid nudlar med andra ingredienser. Fortsätt på detta sätt, tillsätt mer sås varje minut eller två tills allt har lagts till och nudlarna är utsökt och lite klibbiga (8 till 10 minuter).
  5. Vik i bönspiror och grönlök. Ta bort från värme och smakprov, tillsätt mer fisksås tills önskad smak uppnås (vi brukar sluta lägga till 1 msk). Del ut på enskilda tallrikar och lägg till en lime kil på sidan. Topp med en liten hackad hackad nötter.

Om denna Pad Thai Sauce: Även om vi idag förenar pad Thai saus med tamarind, i detta autentiska södra Thai recept, kommer surheten istället från en kombination av risvinäger och limejuice. Traditionellt (för flera hundra år sedan) gjordes pad Thai på precis detta sätt - utan tamarind - och versioner av denna ursprungliga formel kan fortfarande hittas i olika delar av Thailand. Det här receptet lärdes mig av en lokal thailändsk kock i sydvästra Thailand, och jag har funnit det som en av mina favoriter.

Hoppas att du gillar det också.

* Använd vetefri sojasås för glutenfria dieter.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 908
Totalt fett 46 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 22 g
Kolesterol 228 mg
Natrium 2 040 mg
kolhydrater 65 g
Kostfiber 5 g
Protein 63 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)