Easy Mango Ice Cream (Ingen Ice Cream Maker krävs!)

Prova detta fantastiskt lätta receptet på mango glass som i Thailand! Strukturen av denna frusna efterrätt är halvvägs mellan sorbet och glass och full av mango smak. Snabbt och enkelt att göra, för det är ingen inblandning - inte ens en glassmaskin. Allt du behöver är en mixer eller matberedare. Gör en vacker efterrätt för att tjäna företag, och lätt också, eftersom du kan göra det bra i förväg. Läcker som, eller servera med skivor färskt mango eller papaya och ett litet kokosnötsrom / likör drizzled över toppen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skiv mangorna öppna och skaka ut frukt från skinnen. Glöm inte att inkludera frukt runt stenen. Placera frukten i en matberedare eller mixer. Tillsätt sockret och blitz i 1 minut, eller tills sockret har löst sig och du är kvar med en läcker mango puree.
  2. Tillsätt kokosmjölk och citronsaft, och kortvarigt blitz för att kombinera (några sekunder). * Vid denna tidpunkt kan du utföra ett valfritt steg - se nedan.
  1. Häll mango puree i en skål eller behållare medan du fortsätter att använda din processor / blender. Skrapa ner sidorna och botten med en gummispatel för att ta bort så mycket av ren som möjligt.

    * Valfritt steg *: Vissa människor vill inte ha bitar av mangostycken eller mangofibrer i sin glass. Jag gillar det faktiskt, eftersom jag tycker det ökar smaken av sorbet, plus det är friskt. Men om du hellre skulle spänna ut det, så här: Hur mår du mellan steg 3 och 4, häll mango puree genom en sil placerad över en skål. Använd en spatel eller träsked för att pressa massan mot botten av silen för att "vrida ut" varje uns mangojuice . Fortsätt med steg 4/5.
  2. Häll sedan piskningskräm in i processorn / bländaren. Blitz tills krämet bildar styva toppar, eller är ganska stel (ej rinnande) när du dyker in med fingret.
  3. Tillsätt mango puree till vispgrädde och blitz 5-10 sekunder, eller tills du får en bra mangokräm konsistens. Häll i en stor yoghurtbehållare eller glasskar och sätt i frysen i minst 6 timmar, helst 8.
  4. Servera i skålar, eller skaka in i glasskottar. (För att göra scooping lättare, ta sorbet ur frysen 10 till 15 minuter före tid).
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 207
Totalt fett 4 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 11 mg
kolhydrater 45 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)