Sweet Basil Ice Cream

Med härlig glass med ny och torkad basilika visas basilikans mångsidighet. Denna glass har en mycket fantastisk örtsmak men är fortfarande på den söta sidan. Denna efterrätt är den perfekta avslutningen på en biffmiddag. Tillägget av färska bär gör en mycket färgrik presentation.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera mjölken, 1/2 kopp socker, färsk basilika, torkad basilika och salt i en medium, tung kastrull. Skala mjölkblandningen över medelhög värme, rör om ofta i 5 minuter. Ta bort pannan från värmen och låt branta i 1 timme.
  2. Stryk mjölkblandningen genom en finmaskhylsa. Återvänd mjölken till en ren, medium, tung kastrull. Skal mjölken återigen över medelhög värme, omrör ofta, i 5 minuter.
  1. Medan mjölken är skållning, vispa äggulorna i en medium blandningsskål. Tillsätt resterande 1/2 kopp socker och vispa tills äggen är lätta och fluffiga. Whisking ständigt, tillsätt en liten mängd varm mjölk till äggblandningen. Gradvis vispa i den kvarvarande hetmjölken.
  2. Sätt tillbaka vaniljongblandningen i pannan och laga den på medium-låg värme, rör om det ofta, tills custarden är tjock nog att täcka baksidan av en sked, ca 5 minuter. Ta bort pannan från värmen och lägg i en skål med isvatten för att snabbt kyla av vaniljbenet. Låt custarden kyla, rör om ofta, i 5 minuter.
  3. Medan vanilten är kylning, kombinera grädden och vaniljan i en medium skål. Rör i vaniljblandningen. Skydda med plastfolie och tryck på omslaget direkt på vaniljens yta. Kyl till helt kylt, minst 4 timmar eller över natten. Custard kan förvaras i kylskåp i upp till 3 dagar.
  4. Frysta den kylda custardblandningen i en glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar. Överför glassen till en lufttät behållare och frys i frysen i 2 till 4 timmar före servering.

Reprinted med tillstånd från Spice Dreams: Smaksatta Glassar och Andra Frysta Treats av Sara Engram och Katie Luber (Andrews McMeel 2010).

Mer Delicious Glass Recept:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 184
Totalt fett 8 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 119 mg
Natrium 87 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 2 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)