Turkiet och Dumplings

Turkiet och dumplings är en varm och hjärtlig maträtt som är utmärkt för att använda dessa Thanksgiving-kalkonrester. Det liknar mycket Cracker Barrels stil med kyckling och dumplings, där dumplingsna rullas in i ett ark och skivas in i rutor. Extra bonus, extra mjöl på dumplingsna tjocknar buljongen och skapar en perfekt krämig konsistens.

Läser detta och det är inte nära Thanksgiving? Inget problem! Detta recept kan använda alla kalkon eller kycklingrester som du kan ha och gör en bra måltid för de kallare nätterna. Om du kan göra hemlagad beståndsdel från en kvarvarande kalkon eller kyckling, kommer den att smaka ännu bättre, eftersom benbuljongen är full av näringsämnen och skapar en utsökt och hjärtlig smak. Oavsett vilken tid på året det är, hoppas vi att du njuter av denna pärla!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål vispa tillsammans mjöl, bakpulver och salt.
  2. Tillsätt det kuberade, kalla smöret till mjölblandningen och kombinera med två gafflar, eller en konditorblandare tills smöret är storleken på små ärter. Du kan också använda en matberedare för att kombinera ingredienserna också.
  3. Häll kärnmjölken över mjöl och smörblandning och rör om med en spatel för att kombinera tills det blir en mjuk deg. Var försiktig så att du inte överarbetar degen. Ju mindre det är blandat, desto mer ömma blir dumplingsna.
  1. Efter att du har skapat degen för dumplingsen, värm kyckling (eller kalkon) buljong i en stor holländsk ugn eller kruka tills du kokar.
  2. Medan buljongen är uppvärmning, damm en ren köksyta med en generös mängd mjöl och rulla ut degen i ett 1/4 tum tjockt ark.
  3. Skiv degen i små rutor med en pizzaskärare för att skapa dumplings. Lägg dumplingsna i taget i kokande kycklingsbuljong, så att du inte dammar för mycket av det extra mjölet eftersom det kommer att tjockna upp buljongen.
  4. Fortsätt att lägga dumplings tills det inte längre finns kvar. Koka i 8-10 minuter eller tills dumplings är ömma och fluffiga och buljongen har förtjockats.
  5. Tillsätt den kokta kalkonen till buljongen och värm tills den värms upp. Tillsätt salt och peppar till smak och servera med en strö av hackad persilja! Hugg in!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 709
Totalt fett 34 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 286 mg
Natrium 705 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 2 g
Protein 86 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)