Klassisk köttfri Frito tårta - Vegetarisk

Ingen sa att vegetarisk ätning var tvungen att vara frisk, eller hur? Den goda nyheten är att även med recept som den här för en friteripad gryta, som använder konserverade ingredienser för att skapa en snabb middag och kan tyckas ohälsosam, när den görs vegetarian, är slutresultatet fortfarande lägre i fett och kolesterol än en liknande version gjord med kött. Om du gillar chili, ost, chiliost dip och Frito tårta, kommer du att tycka om denna vegetariska chiliost och Frito gryta eller paj.

Som en californisk, tänker jag på Frito-tårta som en Tex-Mex-version av nachos. Och precis som med nachos kan de vara lika lätta och hälsosamma, eller lika feta som du vill göra dem. Spela med detta Frito tårta recept för att få det bara rätt för dig. Ljusa upp på ost och Fritos och lägg tungt på färska sallad och tomater, till exempel om du vill göra det lite friskare.

Jag brukar använda Hormel-varumärket eller Amys konserverade vegetariska chili i recept som den här, men denna Frito-tårta skulle vara lika snabb och lätt om du hade lite kvarvarande chili till hands som du behövde använda.

Gilla Frito tårta? Du kanske också vill prova denna vegetariska Frito Pie gryta receptet med veggie hamburgare .

Se också: Favorit Vegetarisk maträtter

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först värm ugnen till 350 grader.
  2. I en middels gryta eller en bakfack, ordna Fritos (jag rekommenderar lätt att förstöra dem först) i ett enda lager. Sedan sprida vegetarisk chili jämnt över Fritos.
  3. Därefter lägger du till några av de valfria ingredienserna du gillar på toppen av chili: hackade lök, tärnade färska tomater, strimlad sallad eller jalapeno paprika.
  4. Stänk sedan den strimlade osten på toppen som slutskiktet.
  1. Baka din vegetariska Frito Pie-gryta i ugnen i 15-20 minuter, tills osten har smält precis som du gillar det.
  2. Topp med några extra påfyllningar om du vill ha (sur grädde och hackade gröna lök eller lite färsk koriander är bra på toppen) och njut av din köttfria Frito Pie-gryta med en gång.

Om du gillar denna vegetariska Frito Pie-gryta, så är det några fler snabba och enkla vegetariska gryta recept du vill försöka: