Lätt recept på vita brödrullar

Rullar är en av de bästa, mest mångsidiga typerna av bröd att baka. Du kan servera dem med middag, använda rester för smörgåsar, och till och med skiva dem i hälften och rosta dem med smör, ost och vitlök för rostat vitlöksbröd. Du kan också baka dessa rullar i olika former, vilket gör dem roliga för semestern.

När de bakas i stora partier kan dessa brödvalsar kylas helt och frysta i upp till 3 månader. Du kan tina dem när det behövs. De smakar exakt som vitt bröd i rullformar. Receptet gör cirka 15 rullar, beroende på hur stor eller liten du gör rullarna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka vatten i liten kastrull. Sätt smör och svamp i stor skål. Häll kokande vatten över smöret och svältet och rör om tills det smälts.
  2. Rör om i torr mjölk, socker och salt tills det är löst. Ställ skål åt sidan tills innehållet är ljummet. Om det är för varmt, kommer det att döda jäst när du lägger till det.
  3. Efter att skålens innehåll har svalnat, rör om jäst i 1/4 kopp ljummet vatten. När det löstes, häll i stor skål.
  1. Börja blanda i brödmjölet, en kopp i taget. När du inte längre kan blanda med en träsked, vrid degen ut på en mjölad bräda och ät i mer mjöl tills degen är mjuk och elastisk.
  2. Fett sedan en stor skål med smör. Sätt bröddeggen i skålen och vrid sedan degen så att degens topp är smord. Täck skålen med en ren trasa och låt degen stiga upp på en varm plats till dubbelt i storlek eller ca 45 minuter.
  3. Kasta ner degen. Vänd den ut på en mjölad bräda och knäböja alla bubblorna i ca 5 minuter. Dela rullar i ungefär 15 lika delar och form i rullar. Mindre eller större rullar kan göras genom att öka eller minska antalet rullar du delar degen i.
  4. Förvärm ugnen till 375 grader F. Smörj två bakverk eller kakor. Sprid ett litet lager av gul majsmjöl på arken, om så önskas. Ställ rullar ca 2 tum från varandra på lakan, täcka med ren handduk och låt stiga till dubbelt i storlek eller i ca 20-30 minuter.
  5. Baka rullar i ca 35 minuter eller till guldbrun Ta bort från ugnen och vänd ut på en hylla eller en ren trasa. Låt svalna innan du äter.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 104
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 830 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 1 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)