Enkel BBQ Chicken Sauce

Enkelt men gott, denna grillfisk kycklingsås är lätt att göra och fylld med smak. Det kommer att frambringa nostalgiska minnen av barndomsutställningar och sommarkvällar, sitta med vänner och familj som njuter av grillad kyckling med en ödmjuk men välsmakande sås.

Det finns gott om grillsåser på livsmedelsbutiken hyllan, men många av dem har lagt till kryddor, smokey smak eller andra ingredienser som kanske inte behaga alla vid middagsbordet. Om du inte kan tycka om att hitta en burkgrillsås du och familjen trivs, ge det här receptet ett försök nästa gång du grillar kyckling - det blir den nya familjens favorit.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera alla ingredienser i medelstora kastrull. Låt blandningen simma i 5 till 8 minuter.
  2. Ta bort från värme och låt svalna helt innan du använder. Butik täckt i kylskåpet i upp till en vecka.

Tips och ytterligare recept

Det är bra och bra att ha den bästa grillsåsen, men om du inte applicerar den på kycklingen vid rätt tidpunkt kan du sluta förstöra din måltid - eller åtminstone inte få de fulla fördelarna med såsen.

Många kockar bastar kyckling eller kött för tidigt, så att såsen brinner, medan andra lägger såsen efter att maten är avstängd, vilket innebär att såsen inte kommer att kunna penetrera köttet och smaken i hela. Rätt tid att borsta kycklingen med grillsåsen är ca 10 minuter innan den är klar - så har såsen tillräckligt med värme och tid för att karamellisera men inte scorch.

Det kan verka överväldigande när man tittar på matlagningsgrillens såshylla - du hittar såser från olika delar av landet, såser som gjorts av kända personer, söta, kryddiga och rökiga såser ... listan fortsätter och fortsätter. Det är en anledning till att göra din egen grillsås är en bra idé, förutom att du vet vad som går in i det. Om du letar efter en kycklinggrillsås med lite mer "något" finns det gott om hemlagade recept att välja mellan. Cornell grill kyckling sås har bara sex ingredienser-inklusive äggtillverkning för ett snabbt och enkelt alternativ. Barnen kan älska äpplebbqsås med osläckt äppelmos och melass i ingredienslistan. För något annat, kommer aprikos-chili glasyr få lite asiatisk känsla till grillen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 21
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 104 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)