Tjeckoslovakiska Bublanina Dessert Recept

Den universella tjeckoslovakiska tårtan, som heter Bublanina, varierar med säsongen och den frukt som finns tillgänglig. Det är lite som en kaffekaka i konsistens och det är förmodligen varför det ibland serveras som en konditorivaror. Vanligen använda frukter är söta körsbär, tårkörsbär, plommon, nektariner, aprikoser, jordgubbar och blåbär, som jag använde i den här versionen.

Namnet "Bublanina" kommer från det tjeckiska ordet för bubblan och kan hänvisa till det faktum att kaksmeten bubblar upp runt frukten, nästan omslutande den.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera stället i mitten av ugnen och värm till 350 grader. Smör eller lätt kappa med matlagning spraya en 9-tums-9-tums bakpanna. I en medium skål, grädda tillsammans smör, socker och äggulor tills ljus och fluffig. Tillsätt likör, om du använder, apelsinskal och salt, blanda väl.
  2. I en ren medium skål, slå äggvitor med grädde av tartar tills det är styvt. Alternativt vik i äggvita och mjöl i smör-äggblandning.
  1. Vrid smeten i tillagad panna och sprida blåbär jämnt över toppen. Tryck ner i smeten med en spatel. Baka 30 till 40 minuter eller tills tandpetare sätts i närheten av centrum kommer ut ren. Skär i 6 lika delar. Servera varm eller kall dammad med konditoris socker och blåbärsås, om så önskas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 356
Totalt fett 22 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 191 mg
Natrium 295 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 2 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)