Litauiska Pannkaka Recept - Blynai eller Sklindziai

Litauiska pannkakor, även känd som blynai (BLEE-nigh) och sklindziai , är en populär behandling för Shrove Tuesday ( Uzgavenes ) tillsammans med spurgos . Detta recept är gjord med vit vetemjöl och slagen äggvita, vilket gör en mycket lätt pannkaka. De är silver-dollar storlek och vanligtvis åtföljas av honung eller frukt konserver. För äpple blynai, tillsätt en skalad och riven tårta äpple till smeten. Jämför detta recept med ryska blini .

Här är ett större foto av litauiska pannkakor eller blynai.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en medium skål, slå äggulor tills ljus. Tillsätt mjöl, gräddfil, mjölk och salt och blanda tills det är smidigt. I en separat medium skål, slå äggvita tills styva men inte torra. Vik äggvitorna i äggula-mjölblandningen, försök att deflatera inte volymen.
  2. Tillsätt en liten mängd smör till en nonstick skillet och del på det generösa matskedar smet. Stek till guld, flip och stek tills den andra sidan är gyllene. Servera varmt med honung eller konserver.

OBS! För äppelpannkakor, lägg till en skalad och riven tårtapple i smeten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 93
Totalt fett 5 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 82 mg
Natrium 169 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)