Det bästa brittiska Battenberg Cake Receptet

Ingen kaka är mer brittisk än en frivolous Battenberg tårta. Vid något eftermiddagste , i själva verket vid något tillfälle ta ut en Battenberg tårta och titta på leenden runt. Det är något som hyser om de särpräglade rosa och gula rutorna som är tätt insvept i ett tjockt lager av marsipan som ingen annan kaka verkar kunna uppnå.

Battenberg Cake tros ha blivit utnämnt till ära för äktenskapet till drottning Victoria barnbarn till prins Louis av Battenberg 1884. Även om många idag köper en Battenberg tårta är de faktiskt inte svårare att göra än någon annan svamptårta som man kan se i det här receptet. Det är så roligt att göra och ännu roligare att äta och skryta upp något tidtabell.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 F / 200 C / Gas 6.
  2. I en stor bageri slår du smör och socker till ljus och krämig. Lägg långsamt på ägget, fortsätt att slå med smöret och sockermixen; motstå frestelsen att lägga till äggen för fort för att undvika att koka tårtan.
  3. Tillsätt vaniljextraktet och rör om.
  4. Sila mjölet i bunken och igen, fortsätt att slå till jämnt. Placera hälften av blandningen i en annan skål, lägg till maten färgas lite åt gången tills du har en färg du gillar. Blanda väl.
  1. Smörj en 6 "/ 15 cm kvadratkakaform och dela in i 2 genom att placera ett tjockt lager av aluminiumfolie nerför mitten. Sätt den rosa blandningen i ena sidan och släta kakan den andra.
  2. Placera i ugnen i 25 till 30 minuter, eller tills kakan springer tillbaka när den trycks lätt. Avlägsna från ugnen och låt svalna på ett trådstativ.
  3. Skär varje tårta i samma storlek och skär sedan varje tårta i halv längd. Ta en rosa tårta och borsta ena sidan med den uppvärmda syltningen. Placera en gul bit bredvid den, sylt sidan ihop och tryck försiktigt ihop.
  4. Borsta den övre ytan med sylt och placera en bit gul kaka på toppen av en rosa bit och vice versa. Pensla alla ytterkanter med mer sylt.
  5. Pensla den rullade marsipan med en liten sylt och linda den runt kakan. Dölja sömmen nedanför. Trim bort allt överskott. Kyl i kylskåpet i minst en timme och server sedan.