Dark Chocolate Bundt Cake With Gloss

Denna mörka choklad Bundt kaka är en chokladälskares dröm. Detta är en läcker och intensiv chokladkaka, speciellt om du använder ett högkvalitativt kakaopulver.

Se även
5-minuters chokladkaka
Classic Coca-Cola Cake och Frosting

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F.
  2. Generöst fett och mjöl en 10- till 12-kopp Bundt-pan.
  3. Smält smör i en stor kastrull över medium låg värme; tillsätt kakao, rör om tills slät. Vispa i vattnet och ta bort från värme. Till den varma kakaoblandningen tillsätt sockret, gräddfilen, 1 matsked vanilj och ägg. vispa tills slät. I en annan skål kombineras mjöl, läsk och salt. Tillsätt alla på en gång till den första blandningen, vispa tills den är väl blandad.
  1. Häll smeten i beredd pan. Baka i 40 till 45 minuter, eller tills det känns fast vid beröringen och har dragit något från sidorna på pannan. Kyl i pannan på ett ställ i 20 minuter. Lossa kakan försiktigt med en kniv och vänd på en stor tallrik.

Under tiden förbereda glasyren

  1. Chop choklad och lägg i en liten skål; avsätta.
  2. Kombinera den tunga piskningskräm, majssirap och 1 tsk vanilj extrakt i en liten kastrull. Koka blandningen, rör om tills det kommer att koka. Häll den heta grädden över choklad och vispa tills den är jämn. Låt ganachen svalna till rumstemperatur och sked sedan över den kylda kakan.
  3. Om det är för tjockt, torka det med lite mer kräm.

* Om du använder en vanlig bakkakao (inte holländsk eller högkvalitativ) tillsätt 1/2 tesked mer natron till de torra ingredienserna.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 435
Totalt fett 22 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 96 mg
Natrium 502 mg
kolhydrater 54 g
Kostfiber 3 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)