Den mager på hudlösa kycklingbröst

Förlora huden, förlora fettet

Du kan höra många människor klagar på att hudlösa kycklingbröst är intetsägande, tråkiga och torra. Hudlösa kycklingbröst kan vara alla dessa saker, men de behöver inte vara. Du kan göra saftiga och smakrika kycklingbröst, om du vet hur.

Varför ta bort huden alls?

Ett glibsvar skulle vara för att du kan. Nötkött har tjockt strimlat genom hela, så även om du trimmer fettet, finns det mer som du inte kan få på.

Kyckling har å andra sidan det mesta av fettet i huden. Skala av det, och du är ganska mycket fri och tydlig, förutom den odda blob av fett här och där, som lätt kan avlägsnas.

Så varför annars skulle du ta bort huden? Låt oss jämföra kalori- och fettantalet av ett 4 ounce kycklingbröst med hud och ett 4 ounce kycklingbröst utan hud.

Om du äter lite fett , är det vettigt att välja hudlösa kycklingbröst.

Matlagning med huden på

Du kan hålla huden på medan du lagar mat och ta bort den innan du äter eftersom köttet inte absorberar fettet från huden, och du kommer utan tvekan att njuta av saftig kyckling - om du inte överkökar det!

Nackdelen är att du förmodligen kommer att förlora nästan all den smak du lagt till i huden. Alla örter, kryddor och basted juice kommer att vara för intet, så du kommer sluta äta vanlig kyckling ändå. Det är bra, men du vill nog ha din hudlösa kyckling för att ha lite smak och fukt.

Matlagning Skinless Chicken With Dry Heat

Om du tänker laga kycklingbröst utan att använda en torrvärmemetod (som smörgås, grillning, bakning eller rostning), här är några tips som gör att du inte hamnar i torr, strängig kyckling:

Matlagning Skinless Chicken With Moist Heat

Om du lagar skinnfria kycklingbröst med fuktighetsmetoder som mikrovågsugning, ångkokning, långsam matlagning , bakning eller sautéing i buljong, sås eller annat juice, så är du lite mindre sannolikt att sluta med torra kycklingbröst.

Fuktvärme kräver generellt längre matlagning vid lägre temperatur än torrvärmemetoder. Med det sagt, kyckling behöver inte brytas ner som tuffa köttstycken, så att man kokar skinnfria kycklingbröst i timmar, om det inte är speciellt ett långkokt recept, är det inte nödvändigt och kommer att leda till tufft kött.