Spicy Up Grillad Aubergine Sallad

Aubergine är en av de enklaste grönsakerna att arbeta med: Du behöver inte skrälla det, och det kan kokas i nästan vilken metod som helst. Min favorit sätt att äta och laga aubergine är grillad. När det är grillning går säsongen äggplanter på kolgrillen, och när det inte går de direkt på grillpannan. Aubergine packar så mycket smak på egen hand att de inte behöver verkligen mycket än en strö av havsalt. Men det stora är att de också parar perfekt med många kryddor och smaker, som röda paprikor . Oändliga möjligheter.

Denna grillade aubergine sallad recept kräver inte mycket ansträngning och du har förmodligen redan allt som behövs i ditt kylskåp. Du kan servera salladen varm eller göra det framåt nästa dag. Koppla ihop det med ett enkelt protein för en god måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Det är viktigt att använda en stor non-stick pan för detta recept. Värm ungefär en och en halv matsked olivolja i pannan; När varma ordna äggplanta skivor i ett lager - inte överbelastning. Du kommer sannolikt att behöva laga aubergine i partier. Låt äggplantan koka i ca 5 minuter och vänd sedan om och låt koka tills det är mjukt på båda sidor. Aubergine absorberar olja snabbt, så om du upptäcker att äggplantan börjar sticka lägga till lite mer olja eller ett par matskedar vatten till pannan.

Vattnet hjälper till att laga äggplantan utan att det blir för oljigt. När skivorna är kokta genom att ordna på en stor tallrik. Koka nästa parti aubergine skivor och upprepa tills hela aubergine har kokats.

2. I samma pan som du kokade äggplanten värm lite olja. När det är varmt tillsätt den malet vitlök och sauté tills det är mjukt och kokt genom. Rör ofta för att hindra vitlök från att brinna - undvik detta annars kommer vitlöket mycket bittert smakande. Fördela den kokta vitlöken (och oljan du lagar den i) över aubergineskivorna på plattan.

3. Stänk den smulkade osten över de kokta äggplantskivorna, drizzle med röda pepparflingorna och tillsätt till sist några korianderblad till plattan. Servera som är, varma, eller håll i kylskåpet tills det är klart att servera. Du kan också förbereda denna sallad dagen innan, det smakar också bra.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 175
Totalt fett 11 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 10 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 5 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)