Hemlagad spansk majseise Recept

Det är en konditor kontrovers: de franska hävdar att de har uppfunnit majonnäs, men spanska gör samma påstående. Vem har rätt, exakt? Enligt spanjorerna går deras version av berättelsen så här: Mayonnaise, eller i spanska mayonesa, uppfattades förmodligen i Mahon, en stad på ön Menorca, under den franska ockupationen av Mahon på 1750-talet. En fransk kock gjorde en utarbetad segerfest som innehöll ett ägg- och gräddsås som skulle bli känd som majonnäs. I slutändan var det en fransk kock på spansk mark - du kan säga att det var en gemensam ansträngning!

Numera är hemlagad majonnäs allmänt oerhörd i de flesta moderna kök. Vem har tid? Och vad sägs om matförgiftning från råa ägg? Dessa tvekan verkar inte existera i Spanien. När man gör ensaladilla rusa (spanska potatissallad), huevos rellenos (deviled ägg) och diverse andra spanska tapas som kräver mayonnaise, spanska kockar snabbt kan piska upp sin egen majonnäs hemma. Det tar bara 5 till 10 minuter och låter en äkta smak på vilken maträtt som den förhandlade majonnoten helt enkelt inte kan tävla med.

Obs! Användning av pastöriserade ägg rekommenderas starkt. Pastöriseringsprocessen förstör bakterier som kan vara närvarande (som salmonella ) genom att värma ägget under en tidsperiod för att förstöra bakterierna utan att laga dem. Du måste fortfarande kyla majonnäs och eventuell maträtt du gör med den för att förhindra förorening.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Spricka ägget i en 2-kopps mätbägare eller en liten blandningskål.
  2. Använd en liten pennblandare eller nedsänkningsblandare , börja slå på ägget med din mixer. Om du använder en pennblandare, håll vibratorn ner på botten av koppen eller skålen.
  3. Torka långsamt olivoljan in i ägget och titta på när blandningen blir magisk till majonnäs. Lyft inte piskarna eller bländarna - håll dem nedsänkt i kokningen tills botten av blandningen börjar riktigt tjockna och vänd till majonnäs.
  1. När den nedre halvan av blandningen har vänt sig till majonnäs kan du lyfta upp mixern för att sluta blanda i oljan på toppen.
  2. Tillsätt salt och lite citronsaft till smak medan du fortsätter att blanda.