Falafel, Tahini och Cumin Rostad Butternut Squash Sandwich

Senast har jag varit absolut besatt av en bra falafelsmörgås. Det har varit en av mina mest favoritmatar för det mesta av mitt liv och när jag längtar efter mig, kan jag inte sluta tänka på det. Den klassiska versionen har israelisk sallad med tomater, gurkor och massor av tahini sås. Men det känns som något jag vill ha på sommaren. Sedan vintern är i full gång här tänkte jag att jag skulle värma upp min falafel med butternut squash, rostad i aromatisk spiskummin , några färska spenatblad och naturligtvis tahini.

Klassisk falafel är friterad, men jag brukar välja en ugnsbagad version hemma och spara den stekt för restaurangen splurges. Men på något sätt handlar det om att bygga lager av smak och goda kontraster. Den coola, lemony tahini-såsen balanserar varmen hos kummin och den söta butternutkvoten är en bra räknare till den välkryddade falafellen. Denna smörgås helt nöjd med mitt begär. Um ... förutom att nu vill jag ha en annan!

Vad du behöver

Hur man gör det

För att göra tahini såsen, kombinera sesampasta, vatten, citronsaft, vitlökspulver, salt och peppar i en skål och vispa tills det är fullt införlivat. Om du kyler blandningen och det tjocknar för mycket, lägg bara lite mer vatten för att uppnå önskad konsistens.

Förvärm ugnen till 400 grader.

Förbered squashen genom att whisking tillsammans olivolja och kummin i en skål. Lägg till squash och kasta till kappa.

Sprid på en bakplåt kantad med pergamentpapper och krydda med salt och peppar.

Gör falafel genom att kombinera kikärter, tahini, kummin, vitlökspulver, lökpulver, koriander, mjöl, koriander, salt och peppar i en liten matprocessor. Puree tills blandat eller du kan göra det för hand i en skål genom att masha kikärterna med en sked eller potatismaskare och blanda sedan i resten av ingredienserna.

Sprid olivoljan på en bakplåt kantad med pergamentpapper. Observera att det kan vara samma som du har squash på om det finns utrymme. Scoop 1 oz. bollar i falafelblandningen och placera dem på bakplåten. Baka i 20 - 25 minuter eller tills de är ljusa guldbruna. Squashen ska vara ömt, men om inte, fortsätt att laga mat i ytterligare 5 - 10 minuter.

Sprid tahini såsen på en bit pita eller naanbröd, lägg till några spenatblad, om du använder, lägg sedan till lite rostad squash och 3 eller 4 bollar av falafel. Avsluta med en extra duggregn av tahini.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 580
Totalt fett 23 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 918 mg
kolhydrater 78 g
Kostfiber 14 g
Protein 21 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)