De bästa örterna för kryddning av asparges

Sätt på kockens hatt och låt oss börja njuta av några av dessa vårgrönsaker.

Asparges är den första grönsaken som kommer upp i vår trädgård. Hela familjen njuter av att äta den och äter ofta de mest smala spjutna råa medan de plockar tillräckligt för middag.

Det enklaste sättet att blanda örter i din asparges recept är att smaka ditt smör innan du sauterar eller samtidigt skapa glasyren för din maträtt.

Jag gillar att tillaga smaksatta, färska örter till det varma smöret, precis innan du kastar med sparrisen.

Ett annat bra sätt att vara redo när sparrisen börjar bli tillgänglig är att göra ett smör som är fullt av aspargesvänliga smaker. Förvara dessa loggar av smaksatt smör i kylskåpet och skiv av en klappa för att smälta över din fräscha sauterade asparges.

En sak om asparges som gör det verkar extra speciellt, är att säsongen bara varar några veckor. Förbered ditt örtsmör före tid och var redo för de läckra spjut!

Njut av din asparges med någon av följande örter, för extra smak.

gräslök

Precis som tidigt som asparges, kan gräslök lätt smittas på dina sauterade spjutar i sista stund. I år försöker du lägga till några hackade gräslök till din asparges. Båda är klara samtidigt, och den lilla biten från gräslök går bra med smöret och citronsmak du lägger till sparrisen.

Citronbalsam

Den färska smaken av citron är fantastisk när den kombineras med sparris. Varför inte använda citronbalsam för den ljusa smaken? Jag tycker att jag snipper några löv i skålen med ångande heta spjut, släpper smaken i den tid det tar mig att bära skålen till middagsbordet.

Jag inkluderar också citronbalsam, när jag gör en aspargris som även innehåller ägg. Den naturligt soliga smaken av citronmelmen komplimangerar båda livsmedel och verkar verkligen gifta sig med dem bra. Var noga med att gräva citronmelmen innan du använder den i äggrätter. Att använda större bitar kan se osäkert när de blandas i den ljusa äggrediensen.

Dill

Kom ihåg att frusen dill som du frös i höst? Nu är det dags att ta ut det och använda det! Jag brukar hitta som sparrispipor, men det är också ett bra sätt att kombinera de två smakerna, men att lägga lite dill i smöret innan du kastar med min spjut.

Dill är en underbar ört att använda för en aspargris, smaken överväger inte friskheten av grönsaken, men håller den från provsmakning för intetsägande.

Dragon

Växer du en ört som när den är redo att skörda, vet inte bara vad man ska göra med det? Tarragon brukade vara det mystiska öret för mig. Nu använder jag den för att lägga till blixt och djup till min aspargris. Eftersom både sparris och dragon både går så bra med ägg är det vanligtvis den kombination som jag vänder mig till för en lättbrunch.