Dagliga kryddor Salt

Detta icke-kryddiga krydda salt sparar tid och ansträngning att dra flera spice burkar ur ditt skafferi - de är okej där i krydda burken. Det går nästan allt och har ingen speciell kryddor eller någon ört som binder den till en viss maträtt eller etnisk mat.

Från Terri - För daglig matlagning når jag alltid för samma kryddor: salt, peppar, lök och vitlökspulver och paprika. Jag bestämde de proportioner som jag brukar använda och kom med detta kryddsalt att använda varje dag.

Receptet halveras lätt.

Vad du behöver

Hur man gör det

Kombinera alla ingredienser och lagra i en lufttät behållare, på ett kallt mörkt ställe i upp till 6 månader.

Att klara sig själv är inte bara lätt, men det är en bråkdel av priset på köpta kryddblandningar!

användningsområden

Det här är en daglig kryddning som går med nästan allt söt - inga kryddor eller örter för att sneda det mot en typ av mat eller annat. Jag använder det så ofta gör jag det i stora satser. Som med alla kryddor och kryddblandningar kan du minska mängden peppar om du föredrar en mildare smak.

Detta dagliga kryddsalt kan också användas som smakförstärkare på redan kokta livsmedel. Stänk lite på nyligen kokta grönsaker, en biff, ris, sallad, stuga ost eller vad du än väljer. Användningen är oändlig - använd den före, under och efter tillagningen för att lägga till bra smak med liten ansträngning!

Förvaring

Som med alla krydda blandningar ska jag skriva om (det här är den första av sex), dessa innehåller inga "anti-caking" -medel så kryddorna kan tendera att hålla ihop. För att förhindra att kryddorna hålls i en tätt stoppad burk eller zip-stil på en sval, mörk plats eller förvaras i kylskåp. Håll aldrig dina kryddor (eller örter) på en hylla ovanför din spis, eller nära din spis. Värmen och fukten kommer att förorsaka smaken och kryddor tenderar att "klumpa" ännu snabbare.

Medan ett kallt mörkt skafferi hjälper till att hålla kryddorna fritt flytande och fräscha, om klumpning uppstår, skaka bara kryddan aggressivt och / eller bangbehållaren på bänkskivan. För de tiderna när du bara skakar behållaren inte fungerar, ta av locket och använd en sked eller gaffel för att röra och bryta upp kryddan. Varm, fuktig temperatur tenderar att accelerera "clumping" -effekten av de helt naturliga ingredienserna.

tips

Du kanske också gillar

Blackened Seasoning Mix för fisk eller kyckling

Cajun Spice Blandning, Saltfri

Enkel kanelsockerblandning

DIY Spice Blandning: Chili Powder

Memphis Spice Rub for Ribs

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 5
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 894 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)