Polsk potatisallad (Sałatka Kartofli) Recept

Polsk potatisallad, så kallad sałatka kartofli (sah-waht-kah karr-TAW-flykt), eller mer korrekt, sałatka ziemniaczana (sah-waht-kah zhyem-nyeeah-chah-nah) är gjord med morötter, selleri, lök, och dillpipor.

Som i alla polska sallader skärs grönsakerna i 1/4 tums kuber och till och med finare för lök, selleri och pickles. Salladen är bunden med majonnäs och socker till smak eller salladsdressing, som redan innehåller socker, kan användas istället.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka potatisarna i sina jackor, kyla, skal, och skär i 1/4-tums tärning.
  2. Kasta tillsammans potatis, morötter, selleri, ätlök, lök, salt och peppar i en stor skål, var försiktig så att du inte bryter potatisarna.
  3. I en separat liten skål, blanda majonnäs och socker (upp till 4 teskedar) tillsammans och lägg försiktigt in i potatisblandningen, se till att alla grönsaker är belagda.
  4. Chill, täckt, tills serveringstid.

Mer polska sallader

En annan populär salladsbaserad polsk sallad är känd som vallad sallad med baconcrumbles och heta bacondrypningar som vill ha gröna. Och för de på råa dieter är denna okokta morotsaladan populär hos polacker. Det innehåller rosiner, äpplen, olja och lite citronsaft.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 257
Totalt fett 17 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 10 mg
Natrium 230 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)