Fuktig svampkaka Recept

Många östeuropeiska desserter börjar med svamptårta och denna fuktiga version toppar dem alla. Jag tror att tillsättningen av 2 matsked smält smör till smeten är vad gör tricket. Detta kan bakas i en 9-tums fjäderformspanna och delas i tre lager eller bakas i en 13x9-tums pan och delas i två lager. Prova detta i ryska aprikos Torte Recept, kroatiska Cupavci , eller någon annan skada som kräver en non-fail svamptårta.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera stället i mitten av ugnen och värm det till 325 grader. Belägga en 9-tums fjäderformspanna med matlagningsspray, placera en pergamentcirkel i botten och spraya igen. Eller gör detsamma med en 13x9-tums pan.
  2. Placera 7 äggulor i en skål och 7 äggvitor i en annan skål. Tillsätt 1/2 kopp socker till varje skål och slå vita tills det är styvt men inte torrt, och slå äggulor tills det är tjockt och lätt. Vika vita i äggulor. Stänk 1 kopp mjöl över ägg i tre tillsatser och vik in, försök att deflatera sopan. Blanda i smält smör. Baksida 25-35 minuter eller tills tandpetare tester gjort. Ta av från ugnen och låt svalna helt i pannan.
  1. När du var redo att montera en torte, var inverterad svamp på en pergamentfodrad arbetsyta och avskalning av pergamentpapperssvampen bakad. Skär in i 3 lager och fyll.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 288
Totalt fett 10 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 161 mg
Natrium 293 mg
kolhydrater 44 g
Kostfiber 1 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)