Crunchy Acorn Squash Fyllning med Za'atar

Varje år gör vi på Thanksgiving en stor skål med krämiga potatismosor, och de förbli mestadels orörda varje år. Eftersom ... fyllning! Åh, potatiserna blir ätit upp som en del av långhelgensresterna, men fyllningen överlever aldrig förbi den första middagen.

Och ingen i vårt hus vill bara ha en liten bit av det som kommer ut ur fågeln. Åh nej, fyllning runt här måste göras i massmängder som en separat sidovägg. Så, för att hålla freden och undvika att människor stansas med gafflar medan du dykar för ytterligare fyllning, gör vi vanligtvis det i enskilda portioner. Du behöver inte servera den i söta lilla ihåliga squashskålar men vi bestämde oss för att vara lite snygging. Eftersom ... Thanksgiving!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 grader.
  2. Skär varje ekollon i halva, längdriktningen och skör ut fröerna. Du borde ha fyra båtformade bitar. Placera på en bakplåt kantad med pergamentpapper och stek i ugnen i 20 minuter eller tills squashen är gaffelmjuk.
  3. Placera den kokta squashen för att kyla och sprida brödkubarna ut på bakplåten. Baka i ugnen i ca 10 minuter eller tills kubarna är lätta rostade.
  1. Tillsätt två matskedar smöret till en stor stekpanna eller gjutjärnspanna. Tillsätt den tärnade löken och stearinlås i ca 10 minuter tills den är genomskinlig.
  2. Medan lökan sutter, lägg till kycklingföremålet och resterande 6 matskedar smör till en kruka och värme, så att smöret smälter.
  3. Skaka det kokta köttet ur ekollonskvällen, men lämna tillräckligt i huden för att använda som en skål. Lägg till squash och rostade brödkubbar till en stor skål. Rör i kokad lök och skinka i varm kyckling och smörlager. Fluff med en gaffel för att kombinera och se till att brödet absorberar vätskan. Rör i rosmarin, timjan, salvia, persilja och lutad mandel. Smaka med za'atar, salt och peppar.
  4. Skaka fyllningen i var och en av de ihåliga ekollonskalleskalen och antingen kylen tills den är klar att användas, eller återgå till ugnen i ca 15 minuter för att smakerna ska sammankopplas och fyllningen värms igenom. Du kan också avstå från squashskålen och bara skopa in i en stor gryta eller enskilda ramekiner.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 430
Totalt fett 37 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 61 mg
Natrium 392 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 5 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)