Crock Pot Irish Lamb Stew

Denna klassiska lammgryta är en enkel kombination av köttlösa lamm och grönsaker. Potatis, rovor eller rutabagor och morötter är bland grönsakerna i den här hjärtliga irländska grytan. Crock potten gör grytan ett bra val för en hektisk dag. Smörj bara lammet och släng det i crock med resterande ingredienser. Du kommer hem till en helt kokt måltid.

Servera grytan med irländsk läskbröd eller kex och en sallad för en fantastisk middag. Grytan är ett bra val för St Paddy's Day, men du behöver inte vänta på ett speciellt tillfälle.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm oljan i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt lammbitarna och laga mat, vrid ofta för att bruna alla sidor.
  2. Under tiden förbereda grönsakerna. Klipp rovorna i 1/2-tums kuber. Skala moroten och skiv den i 1/2-tums tjocka rundor. Skala löken och hugga den grovt. Kvarts potatiserna (skalla om det behövs).
  3. Tillsätt lammet i den långsamma kokaren tillsammans med salt, peppar, höns, morötter, lök och potatis. Lägg till 2 koppar vatten eller lager.
  1. Tillsätt 2 koppar vatten och laga på lågt, täckt i 8 till 10 timmar. Avtäcka och sätt på högt. Blanda mjöl med 1/4 kopp vatten tills det bildar en pasta; tillsätt långsamt till gryta, omrör hela tiden tills den är något tjockare. Rör i persilja och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 587
Totalt fett 33 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 133 mg
Natrium 899 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 6 g
Protein 40 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)