Crockpot Creamy Chicken och Veggies

Tro det eller inte, detta krämiga crockpot entree recept är lågt i fett. Kombinationen av kyckling med potatis, morötter och lök i en riksås är utsökt när som helst på året, men det är särskilt bra på vintern.

Du kan variera grönsakerna i det här enkla receptet om du vill. Lägg till några hackade röda, gula eller gröna paprika, eller rör några gröna bönor. Använd kubad Yukon Gold potatis i stället för de lilla röda potatiserna. Använd broccoli i stället för morötterna, eller tillsätt lite skivad zucchini eller gul sommar squash.

Du kan ta bort kycklingens hud innan du lagar mat om du vill. I så fall bruna inte kycklingen först. Stänk bara bitarna med salt och peppar och lägg till långsam spis när alla grönsakerna är på plats. Det skulle minska fettinnehållet i detta recept med cirka 30%.

Servera detta lätta recept med en grön sallad kastad med skivad svamp och avokado, drizzled med en enkel vinaigrette salladsdressing. Lägg till ett fint glas vitt vin för en god måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

Strö kycklingen med salt och peppar. Värm olivoljan i en stor stekpanna över medelvärme och bruna kycklingen, hudsidan neråt, tills huden är brun, vrid bitarna med tängar ibland.

Lägg i potatis, morötter, lök och vitlök i en 4 till 5-kvart långkokare. Topp med kycklingen.

Häll kycklingbuljongen över allt. Täck crockpotten och koka på låg i 8 till 9 timmar tills kycklingen är grundligt kokad till 165 ° F och grönsakerna är ömma.

Blanda i en liten skål den lätta surkrämen, senap, honung, mjöl, peppar och timjan tills den är väl blandad. Rör gräddeblandningen i såsen i crockpotten och vrid värmen till högt. Koka i 15 till 20 minuter, rör om ibland tills såsen är förtjockad.

Obs! Det finns inte 41 gram fett i detta recept. Jag beräknade näringsinnehållet med NutriBase 7.0, en näringsmässig räknare som används av dietister.

Per portion, utan kycklinghud:
650 kalorier
21,70 gram fett
30% fett
200% DV-vitamin A
30% DV Vitamin C

Beräknat med NutriBase 7.0

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 836
Totalt fett 41 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 207 mg
Natrium 635 mg
kolhydrater 48 g
Kostfiber 6 g
Protein 66 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)