Lätt 2-Ingrediens Salsa Crock Pott Kyllingrecept

Denna två-ingrediens salsa långkokare kyckling recept är inte bara lätt och läckra, det är mångsidigt och bara om kockar själv. Sätt på det på morgonen och när du kommer hem, är en varm måltid redo och väntar. Det är en perfekt nattnatt middag för upptagna familjer och rester för lunch nästa dag gör poäng höga poäng.

Peach salsa används här men vilken smak som helst kommer att fungera så länge den är av hög kvalitet, eftersom salsan är kritisk för maträtten. Två koppar av en traditionell hemlagad salsa skulle vara fantastiska.

Eftersom det här är din skapelse, lägg en personlig frimärke på den genom att lägga till ingredienser eller byta ut saker som du tycker är lämplig, eller använd de förslag som listas efter receptens anvisningar. Kycklinglår används här för att de förbli saftiga och fuktiga efter matlagning, men om du föredrar det för vitt kött, använd helt och hållet benfria, skinlösa kycklingbröst.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Låt kycklinglåren torka med en pappershandduk. Placera ett lager kycklinglår i en 3- till 4-kvarts crockpot och eventuellt krydda dem med salt och peppar. (Om din salsa är exceptionellt salt bör det inte vara nödvändigt.)
  2. Häll lite salsa över kycklingen och upprepa lagring kyckling och salsa tills du slutar med salsa på toppen. Eller du kan koka kycklingen, blanda den med salsan och placera den i crock potten.
  1. Täck och koka på lågt i 6 till 8 timmar eller tills kycklingen är öm och kokas grundligt till 165 F.
  2. Om du vill tjocka juicen i de sista 30 till 45 minuterna, ta av locket och fortsätt att laga mat på högt. Alternativt blanda 2 matskedar majsstärkelse med 1/4 kopp vatten och tillsätt det till potten, blanda väl. Täck och koka 20 till 30 minuter längre på lågt.
  3. Om du bestämmer dig för att göra detta recept med kycklingbröst istället för kycklinglår, koka i crockpotten på lågt i 4 till 6 timmar eller tills kycklingen registrerar 165 F på en snabblästtermometer.

Betjäna idéer

Servera denna maträtt med ditt val av gult ris, mexikanskt ris eller chili ris gryta och varmt mjöl eller majs tortillas eller ett annat fordon för att njuta av den underbara såsen.

För att verkligen ta fram de mexikanska stilens smaker passerar du skål med lime kilar, hackad färsk koriander, riven ost i mexikansk stil, gräddfil, hackade gröna lökar, tortillakvarnar och avokadoskivor som ströks med citron eller limejuice vid bordet för middagar att lägga till som de passar.

variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 489
Totalt fett 23 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 142 mg
Natrium 173 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 1 g
Protein 50 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)