Crockpot kyckling och räkor Alfredo

Crockpot kyckling och räkor alfredo är ett elegant långsamt kokt recept med grönsaker, kyckling och räkor i en krämig Alfredo sås. Det är utsökt serveras över varmt kokt ris eller pasta.

Kyckling och räkor är milda i smak och kopplar ihop mycket bra. Massor av grönsaker, timjan och basilika lägger till färg och smak för detta recept. Koppla ihop den med en skarp och sval grön sallad eller en färsk fruktsallad, tillsammans med några middagsrullar eller smakfulla scones.

Du kan använda benfria, skinnlösa kycklingslår i detta recept om du vill. Tillagningstiden kommer att vara längre, närmare 6 till 7 timmar. Koka alltid kyckling till en intern temperatur på 165 F för livsmedelssäkerhet. Du kan också använda kammusslor i stället för räkorna. De kommer att laga mat på cirka 15 till 20 minuter, så lägg till tillsatsen av denna skaldjur i enlighet därmed.

Du kan lägga till mer ost på receptet om du vill: prova några strimlade Gruyere eller Havarti; rör det ihop med räkan så det smälter men överkyler inte. Om såsen inte är tillräckligt tjock för din smak, blanda 1 msk majsstärkelse med 2 matskedar mjölk och lägg till det samtidigt som du lägger till räkorna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en 4- till 5-kvart långkokare kombineras lök, vitlök, morötter, paprika och kycklingbröst.
  2. Häll alfredosås över alla.
  3. Häll mjölken i alfredo såsburken tillsammans med timjan, salt, peppar och basilika. Stäng tätt och skaka kraftigt för att få hela såsen ur burken. Häll blandningen i långsam spis och rör försiktigt.
  4. Täck crockpotten och koka på låg i 6 till7 timmar eller tills kycklingen kokas till 165 F och grönsakerna är ömma.
  1. Tillsätt räkorna till långsam spis. Rör försiktigt, täck och koka i 10 till 15 minuter eller tills räkorna är heta och ömma.
  2. Rör i Parmesanosten och servera omedelbart över varmkokt pasta.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1670
Totalt fett 61 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 23 g
Kolesterol 553 mg
Natrium 1700 mg
kolhydrater 123 g
Kostfiber 11 g
Protein 149 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)