Crockpot Bacon Kyckling och Äpplen

Prova det här enkla och läckra hjärtliga receptet på crockpot bacon kyckling och äpplen som lagar mat hela dagen i din långsamma spis. Kombinationen av texturer och smaker är verkligen underbar. De flesta recepten för kyckling och äpplen använder inte bacon, men det är bacon som sätter detta recept överst.

Allt du behöver för att servera med detta recept är en enkel grön sallad som drizzled med en krämig ranch salladsdressing, och kanske lite vitlöksbröd eller spannmålsprodukter.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka bacon tills det är skarpt i en stor stekpanna. ta bort bacon för att tömma på pappershanddukar; smulas och läggs åt sidan i kylskåpet.
  2. Ta bort allt utom 1 matsked baconfett från stekpanna.
  3. Tillsätt smöret i stekpannan och värm över medelvärme. Tillsätt lök och vitlök. sauté och rör om till anbud, ca 5 minuter.
  4. I en liten skål, kombinera äppeljuice, äppelcidervinäger, marjoram, timjan, salt och peppar och rör om i lökblandningen. Placera i en 4-kvart långkokare.
  1. Topp med kycklingbrösten. Täck och koka på låg i 5 till 6 timmar eller tills kycklingen är nästan kokta.
  2. Tillsätt äpplen och koka 40 till 50 minuter längre på låg tills äpplen är ömma och kycklingen kokas grundligt till 165 F.
  3. Blanda buljong och majsstärkelse i en liten skål och rör om i vätskan i crockpot tillsammans med bacon. Täck den långsamma ugnen och laga på hög värme, rör om ibland tills såsen är tjock och bubbel, ca 10-15 minuter längre.
  4. Servera med lite varmt kokt brunt ris .

Tips: Om du har en ny varm crockpot, kolla kycklingen efter 4 timmar på lågt. Om såsen inte blir tjock nog, lägg bara till mer majsstärkelse blandad med kycklingbuljong eller äppeljuice.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1368
Totalt fett 75 g
Mättat fett 22 g
Omättat fett 29 g
Kolesterol 431 mg
Natrium 489 mg
kolhydrater 32 g
Kostfiber 4 g
Protein 134 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)