Story of the Iconic Beer Can

Hur slutade öl i en burk?

I den långa berättelsen om öl kan ölburet vara en nybörjare. Den första konserverade öl visades inte förrän efter det amerikanska förbudets slut, men öl och burkar har blivit oskiljaktiga under de senaste 70 åren.

Trots gamla stereotyper är burkar inte bara för billig öl längre. Det finns en del riktigt bra öl som har dykt upp i burkar.

Fördelar med emballage öl i burkar

Den första ölen kan dyka upp i den väl valda testmarknaden i Richmond, Virginia.

American Can Company hade experimenterat med tanken på förpackning av öl i burkar sedan 1909. De visste att konserverad öl skulle erbjuda bryggerier många fördelar.

Flaskor lägger mycket dyr kost till frakt och eftersom några av de större bryggerierna distribuerade sina öl längre avstånd , letade de efter sätt att sänka kostnaderna. De flesta flaskor var också returbara, vilket ytterligare till sin kostnad. Vid den tidpunkten fick returflaskor hand sorteras för eventuella marker eller sprickor som gjorde dem oanvändbara.

Burkar erbjöd lätta förpackningar och eftersom metall var billigt, skulle de inte behöva returneras. Cans erbjöd också marknadsavdelningen en mycket större yta för märkning.

Utmaningar för emballage öl i burkar

Burkar kom också med några betydande utmaningar.

Utmaning # 1: Metallic Taste

Den första var den reaktion som öl har med många metaller. Det skulle inte göra för att leverera klokt förpackat öl om produkten var ofruktbar.

Ett praktiskt foder måste utvecklas.

Även om detta problem för det mesta har fastställts, fortsätter vissa öldrycker att hitta en metallisk smak i konserverad öl.

Utmaning # 2: Innehåller trycket

En annan utmaning att konservera öl var trycket av kolsyrad öl. Tidigare behövde konserverade produkter endast skydda innehållet från utsidan under relativt lika stora tryckförhållanden.

Den kolsyrade ölen var dock inte bara skyddad men den måste innehålla . Burkarna måste kunna innehålla upp till 80 pund per tum av tryck.

Den första ölburken

Men i de tidiga utvecklingsstadierna kan öl snart hitta ett vägspärr. Förbudet hade upphört med några förhoppningar om att sälja öl, oavsett hur väl förpackat och projektet var förlagt. I slutet av 1920-talet Pabst och Anheuser-Busch, som upptäckte det slutliga förbudet , bad American Can att börja jobba på ölburken igen.

I början av 1930-talet hade American Can utvecklat en burk som är tillräckligt stark för att klara trycket i förpackat öl. De hade också slutligen löst problemet med att fodra burken genom att använda en formbar plast som heter Vinylite. Initiala tester med Pabst-öl var positiva, men de stora bryggarna skulle inte begå sig förrän burken hade testats på en riktig marknad.

Richmond kan testa

Gottfried Krueger Brewing Company i Newark, New Jersey hade, liksom de flesta regionala bryggerier, lidit under förbudet. American Can erbjudande att bygga en konservlinje och att betala för de första testbatcherna övertygade Krueger att skicka in sin öl till testet.

I juni 1934 levererades fyra burkar öl till tusen bostäder i Richmond, Virginia.

De levererades med ett frågeformulär och resultaten var bättre än någon kunde ha förväntat sig. I januari 1935 såldes Kruegers konserverade öl i hela staden.

Raffinera ölburken

Och så, ölburken föddes. Emellertid presenterade de billigare burkarna en oväntad utmaning, särskilt för mindre bryggerier, eftersom de krävde en helt ny förpackningslinje. Problemet löstes med flaskformade eller "konstoppar" burkar som kan förseglas med kronhattar precis som flaskor.

Detta gav de mindre bryggerierna en burk som de kunde löpa genom sina gamla tappningslinjer. De kan njuta av burkarnas kostnadseffektivitet utan att behöva retoola sina förpackningslinjer. När bryggerierna slutade sin verksamhet eller uppgraderade sin utrustning, blev konens övre burkar långsamt försvunna och 1960 var de helt borta.

Ange fliken Drag

1963 uppträdde de första drakflaskorna på marknaden. Pittsburgh Brewing Company använde flikarna på deras ikoniska Iron City Beer och konsumenter älskade dem.

Så underbart som de var, medförde dessa lätt avtagbara metallremsor en helt ny uppsättning problem. Litterbugs verkade bestämda att sprida de skarpa metallflikarna överallt. Husdjur och vilda djur kvävas ofta på dem och de skär simmarnas fötter på stranden.

År 1975 introducerades den första fasta fliken ölburken av Falls City Brewing Company i Louisville, KY. Konstruktionen som fångats på har varit relativt oförändrad sedan.