Grillad Aubergine och Fresh Basil Vegetarian Pizza Recept

Aubergine och basilika är en enkel pizza kombination, men om du är som min vän Jason, kommer det snart vara din favorit. Jason insisterar på att placera fulla blad av basilika (fräsch från hans trädgård) under varje skiva aubergine, liksom några snipped bitar på toppen också.

Det finns inte mycket på denna vegetariska pizza - bara pizza deg, pizza sås, aubergine, färsk basilika (det måste vara friskt!) Och lite ost. Jag gillar vanligtvis lite vitlök på min pizza, men i detta aubergine- och basilikatrecept vill du hålla sakerna enkla så att fokus ligger på smaken av aubergine och färsk basilika och inget annat. Dessutom använder jag vanligtvis en pizza sås som redan har gott om vitlök.

Om du behöver lägga till mer på denna enkla pizza, är det enda som jag kan tolerera några tunna skivade tomater som kommer att tillföra en härlig brandstekt smak.

Se också: 13 kreativa vegetariska pizzaidéer

Vad du behöver

Hur man gör det

Ställ ugnen till broil (ca 500 grader).

Skiv aubergine i rundor ca 1/3 tum tjock. Pensla med olivolja och grilla i några minuter på en grillpanna eller på grillen i ca 2-3 minuter på varje sida eller bara tills det är ömt. Avsätta. Om du inte har en grill, kan du också steka dem i ugnen i ca 10 minuter vid 300 grader på ett bakplåt.

Sprid ett lager av pizza sås ovanpå degen.

På toppen av såsen, ordna grillade äggplantskivorna i ett enda skikt och placera en hel basilikablad under varje skiva. Beroende på storleken på din aubergine kan du få lite kvar. Doppa den i såsen och ät den som en aptitretare medan du väntar på din pizza att laga mat!

Hacka 3-4 hela basilikan lämnar grovt och sprut sedan dem på toppen av pizzaen, följt av ett lager av riven mozzarellaost.

Baka din vegetariska aubergine pizza i ugnen i 10-15 minuter, eller tills osten är bara bubbla och jordskorpan är lättgyllenbrun.

Observera att som med de flesta pizzauppskrifter är det nödvändiga beloppet verkligen en approximation, så gärna justera och lägga till mer eller mindre som du vill.

Gilla hemlagade vegetariska pizzaidéer? Här är några mer ovanliga och roliga vegetariska pizzaidéer att prova

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 103
Totalt fett 9 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 5 mg
Natrium 92 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)