Söt påskbröd med sprinkler

Förundra din familj påskmorgon med en nybakad loaf av detta mjuka och söta bröd. De söta sprinklerna ovanpå brödet och den ljuva glasyren tillför en läcker bit till de mjuka och lite salta smakerna från detta recept. Glasyran är super lätt att piska tillsammans, och förutom den tid det tar för brödet att stiga, är detta recept en cinch.

Gärna göra det i förväg och ta det med kaffe och te, eller bara skåda det och smutsa ner med smör.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blötlägg rosinerna i lite varmt vatten i ca 20 minuter, eller så länge det krävs för att göra degen. Detta säkerställer att de blir fuktiga och läckra i brödet!
  2. Kombinera jästen med ljummet vatten och låt sitta i några minuter.
  3. Kombinera den heta, skaldade (inte kokta !!!) mjölken med smöret och sockret. Låt smöret smälta och sockret löses upp i den heta mjölken. Kyl mjölken och smörblandningen tills den är ljummet.
  1. Kombinera den ljummetma mjölkblandningen med vatten och jästblandningen. Slå i ägget och apelsinen.
  2. Placera blandningen i skålen på en stativblandare och tillsätt långsamt i mjölet tills det är helt införlivat och en mjuk deg har bildats. Stänk av rosinerna och lägg dem till degen. Blanda igen tills russinerna är helt inkorporerade i degen.
  3. Täck degen och låt den stiga i 30 minuter tills degen har dubblerats.
  4. Dela degen i halva. Rul halvan i en rektangel och rulla långt. Placera i en skål. Upprepa med den andra halvan av degen. Täck brödena med en handduk och låt stå i ca 20 minuter.
  5. Baka brödena i ca 30 minuter, eller tills det är guldbrunt.
  6. Vispa ihop mjölken och pulveriserat socker. När brödet oftast har svalnat, häll glasyren över brödens topp. Sprinkla sedan strönorna över toppen!