Crispy potatisskinn med variationer

Dessa grundläggande friterade potatisskinn är en utmärkt grund för att bygga. Servera den krispiga spudsplätten med gräddfil och gräslök eller lägg till några enkla påfyllningar till dem. När potatisskinnen är stekt, överväg dem med ost. Stänk dem med strimlad cheddar- eller mozzarellaost, pepparjack eller en mexikansk blandning av ostar. Placera dem på ett bakplåt och placera det under köttet tills osten har smält. Se variationerna för mer bra toppade idéer.

Gör dessa krispiga potatisskinn för en matchdagssamling eller familjen mellanmål. De kommer att bli en omedelbar träff!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Prick potatis på flera ställen med en gaffel; baka i en 400 F (200 C / Gas 6) ugn tills den är öm, ca 1 timme.
  2. Ta bort potatiserna från ugnen och kyla något; skär i halvor i längdriktningen. Skrupa ut potatisen och kyl i en annan måltid eller grytstopp. Skär skinnen i hälften igen.
  3. Värm oljan i en djupfrysare till 370 F (188 C). Placera potatisskinn i friterad korg; sänka ner i olja och friter i ca 2 eller 3 minuter, eller tills skinn är brunat och skarpt.
  1. Överför potatisskinnen till pappershanddukar för att tömma. Strö med salt och peppar. Om du gör flera satser, håll dem varm i en 200 F-ugn medan du steker efterföljande satser.
  2. Servera med gräddfil och gräslök. Om så önskas, eller topp med ost och placera under köttet för att smälta.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 108
Totalt fett 6 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 10 mg
Natrium 93 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)