Bakad franskfries Recept

Tricket mot dessa bakverk med låg kalorier är en het, varm ugn! Du kanske trodde att du var tvungen att ge upp pommes frites när du bestämde dig för att försöka äta lite friskare. När allt är fallet, släpper skivor stärkelse vita potatisar i rör av rör är hett fett en röd flagga, och de flesta av oss vet det nu. Men dessa bakade ugnsfries tar bekvämligheten och god smak av vanliga pommes frites och gör dem inte riktigt så ohälsosamma. Ja, naturligtvis används fortfarande vita potatisar. Men ibland, vad är så fel med en liten potatis? De är fortfarande en grönsak och erbjuder några viktiga näringsämnen som vitamin A och kostfiber. Gå inte överbord, och lite potatis är bara bra.

Dessa frites dumpas inte i en burk med kokande olja, men är ganska lätt belagda med olivolja och dammas med lite salt. Resultatet kommer att tillfredsställa ditt begär för pommes frites utan allt fett och kalorier som följer med de vanliga restaurangen pommes frites.

Prova att göra en del av dessa läckra pommes frites och servera dem tillsammans med en hälsosam, varm smörgås för en måltid som känns överdådig men lätt på midjan! Inkludera en skarp grön sallad på sidan av din måltid för en riktigt rundad färdig måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 425 ° F. Se till att ugnen når sin fulla temperatur innan du lägger ugnen på. En varm ugn är en av nycklarna till att göra dem skarpa och läckra.
  2. Skala potatisen och skiv dem i 1/2-tums remsor.
  3. I en stor skål, kombinera vattnet med 1 tesked salt och socker. Släpp potatisskivorna i vattenlösningen och blöt i 5 minuter. Detta kommer att hjälpa till att dra lite av fukten ur potatisen så att de kan baka lite skarpare. Tappa och torka potatiserna torr med en handduk.
  1. Kasta potatisarna i en stor skål tillsammans med resterande 1/2 tesked salt och olivolja och kasta för att beställa potatisen jämnt. Sprid potatisskivorna i ett enda skikt på en stor bakplåt belagd med spackelspray.
  2. Baka vid 425 ° F i 25 minuter. Vänd pommes frites med en spatel och höja ugns temperaturen till 500 ° F. Baka ytterligare 10 minuter tills pommes frites är skarpa och gyllene.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 85
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 591 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)