Gör Fried Watermelon

Mestadels äter vi vattenmelon skuren i trianglar. Men stekt vattenmelon? Tro det eller inte, det fungerar - och det smakar gott. Det kan inte vara en hälsosam törstsläckare, men det är en unik delikatess.

För att steka vattenmelon är tekniken densamma som stekning av många andra typer av mat. Först, det vattenmelon doppas i en lätt smet, placeras sedan i varm olja och toppas med pulveriserat socker som en finare touch. Det här receptet kräver att vattenmelonköttet skärs i bitar, men om du vill att det ska likna ett karnevalsnöt kan du skära i trianglar och sätta in en käpp genom skalen innan du lägger på och steker. Som de flesta stekt mat serveras detta bäst omedelbart medan det är varmt och skarpt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär vattenmelonen i halv längd. Klipp varje halv i längden i två delar. Du borde ha fyra långa trekantformade sektioner. Ta bort skenorna från varje sektion genom att köra din kniv mellan det vita lagret och det röda köttet, gör ditt bästa för att hålla knivnivån längs den linjen. Släng av skaftet och skära vattenmelonköttet i 1-tums tjocka skivor. Skär sedan köttet i ungefär 1-tums trianglar. (Det är inte en vetenskap, så oroa dig inte om du har udda former.)
  1. Värm oljan i en frityrkokare, holländsk ugn eller wok till 350.
  2. I en skål, vispa majsstärkelsen med äggvitorna och vattnet tills de kombineras.
  3. Placera mjölet i en skål och sätt vid majsstärkelsblandningen nära den heta oljan. Skrapa vattenmelonbitarna i mjölet, lägg sedan på majsstärkelsen. Tappa försiktigt in i oljan och friterna i partier, utan att kasta panen och lämna rummet mellan styckena till ordentligt brunt. Koka tills vattenmelonbitarna är gyllene.
  4. Avlägsna från oljan och dränera med en slitssked på en pappershandduksfodrad platta. Stänk djupfryst vattenmelon med en dammning av pulveriserat konditorisocker och servera varmt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 136
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 130 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)