Crispy Fried Frog Legs

Dessa grodben är slagna och djupa stekt till perfektion.

Grodbenen marineras först i en blandning av citronsaft och vatten, och sedan är de belagda och friterade. Lägg till några örter och kryddor till citronsaft och is, om så önskas.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta groddarna noggrant. Placera i en stor skål; strö med citronsaft och täck med krossad is. Kyl grodans ben i 30 minuter till 1 timme.
  2. Värm ugnen till 200 F eller varm inställning.
  3. Värm ca 2 tum vegetabilisk olja eller smält förkortning till 375 F. i en djup kastrull eller stekpanna eller djupfryser.
  4. Linj en stor rimmad bakpanna med pappershanddukar.
  5. I en medium skål, vispa ihop mjölk, äggulor och 2 tsk olja.
  1. Slå äggvita tills det är styvt; vik i mjölk och äggula blandning.
  2. I en annan skål, kombinera mjöl och vitlökspulver; blanda väl.
  3. Stänk grodbenen med salt och nybakad svartpeppar och lite cayennepeppar, om de används; doppa varje grodens ben i mjölk-äggblandning, och mudd i mjöl och vitlökspulverblandning för att belägga noggrant.
  4. Arbeta i satser, stek de belagda grodbenen i det heta fettet tills det är guldbrunt, ca 2 minuter. Med en slits sked överför du till pappershandduksfodrad pan för att tömma. Sätt dem i den förvärmda ugnen för att hålla varma medan du steker efterföljande partier.

Serverar 4 till 6.

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 921
Totalt fett 81 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 56 g
Kolesterol 74 mg
Natrium 311 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 11 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)