Blomkål Fritters

Blomkålens väsentliga nytta används till stor effekt med dessa enkla Blomkål Fritter. De gör en rolig aptitretare eller sidoprätt, även om du också kan göra en lätt middag av dem med lite knaprigt bröd och en stor säsongssallad.

Servera dem med en kryddig Salsa Fresca eller, ännu bättre, denna smakfulla Cilantro Mint Chutney eller denna gröna vitlökpesto för att öka sin mjuka smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Trim och skär blomkålen i småblommor. Kasta inte ut kärnan eller hjärtat och stjälkarna! Haka dem i bitar som är lite mindre än floretterna och använd hela blomkålens huvud. Steam blomkålen tills mycket öm. Låt flororna svalna till varm rumstemperatur.
  2. Krossa ägget i en stor skål och slå den med en gaffel. Kombinera blomkål och ägg. Rör ihop med en gaffel, mashing den ångade blomkålen med gaffeln när du blandar den med ägget. (Det är därför du vill att blomkålen ska vara väldigt öm, den måste enkelt smälta med en gaffel.)
  1. Stänk blandningen med mjöl och salt och rör om, mashing lite mer som du gör, för att kombinera noggrant. Täck och kyla i 30 minuter.
  2. Värm ett generöst lager av olja (ca 1/4 tum djup) i en stor stekpanna eller kruka över medelhög värme till 350 F till 375 F. Om du inte har en termometer finns det några sätt att testa olja. Det enklaste är att släppa lite smet i pannan. Det bör sitta omedelbart och svänga lättbrunt i ca 2 till 3 minuter. Om det inte sizzles omedelbart är oljan inte tillräckligt varm; Om den splittrar våldsamt eller blir brun för snabbt, är oljan för varm och friterna brinner utan att laga sig ordentligt.
  3. Sätt generösa skedar av smet i pannan och platta lite med skedans baksida. Du borde kunna passa om fyra fritters i en stor panna åt gången. Koka tills friterna är bruna på ena sidan, flip och koka tills de är bruna på andra sidan, ca 3 minuter per sida (eldstäder och pannor är alla olika, så uppmärksamma friterna än klockan). Överför fritteren till en pappershandduksfodrad tallrik för att dränera. Upprepa med resterande smet. Servera omedelbart eller varma i en 200 F-ugn.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 120
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 113 mg
Natrium 324 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 3 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)