Tranbär Orange Bröd Med Orange Iscing

En apelsinisning gör detta fuktiga och läckra cranberry-orangebröd extra speciell. Gör isen så tjock eller tunn som du vill och drizzla eller sprida den över snabbbrödet. En lätt torkning av isbildning ger en ljus orange smak och det distraherar inte från tårtranbär.

Eftersom det är gjord med färska tranbär är det säsongsbetonat. När färska tranbär är tillgängliga på hösten, frysa några att använda hela året.

Känn dig fri att göra detta smaskiga söta tranbärbröd utan isingen. Bara kyla, skiva och servera, eller damm den med pulveriserat socker innan du serverar det.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4).
  2. Smörj och mjöl en 9-by-5-tums brödkanna.
  3. Torka ihop i mjöl, bakpulver, soda, salt och socker till en väl blandad skål. Rör i nötterna och hackade tranbär. Blanda med en träsked tills ingredienserna blandas.
  4. Lägg 3 matskedar av apelsinjuice och 1 tsk apelsinskal i en liten skål; avsätta.
  5. Kombinera resterande apelsinskal, apelsinjuice och 4 matskedar smält smör. Vispa i ägget. Häll över torra ingredienser och blanda tills alla ingredienser är fuktade. Övermix inte.
  1. Sked smeten i den tillagade brödspannan.
  2. Baka i den förvärmda ugnen i ca 55 till 65 minuter, eller tills en träplocka in i mitten kommer ut ren.
  3. Kyl i pannan på stället.
  4. Under tiden gör glassningen. Rör 1 kopp konditorisocker med 1 matsked av den reserverade apelsinjuiceen, 1 matsked smält smör, den reserverade apelsinskalan och 1/4 tesked vanilj. Lägg till mer apelsinjuice eller mer konditorisocker för att få en bra spridning eller drizzling konsistens.

Expert tips

Du kanske också gillar

Orange Cranberry Zucchini Bröd

Tranbär Orange Muffins med Pekannötter

Lätt Cranberry Scones Med Orange Zest

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 295
Totalt fett 11 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 30 mg
Natrium 422 mg
kolhydrater 48 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)