Welsh Preke och Ost Rarebit Recept

En sällsynthet är så förvirrande namnet rätter som vissa kallar det en sällsynt, en kanin. Varför? Manly det är regionalt och det du väljer väljer den här traditionella brittiska maträtten ett bra mellanmål, en lunch eller en snabbmaträtt. Glädjen av rarebit (mitt föredragna namn) är att det är så snabbt och enkelt att göra och en sådan tröttande maträtt.

Denna variation på det klassiska receptet Welsh Rarebit-receptet ger den här traditionella favoritbåden uppdaterad med walisiska getterost och purjolök. Prejkar är en symbol för Wales och därför så välkomna vid sidan av getosten.

Vad du behöver

Hur man gör det

Alternativ till walisost och ost

Welsh goats cheese kommer i olika former, så välj en mild, krämig utan en skorpa så det smälter lätt i såsen. Alternativt använd Y Fenni-ost som innehåller senapsfrö och öl.

Om du inte kan hitta walisisk ost, ingen panik, blir något mellanmål getterost underbart. Se till att det har en stark smak, men det måste stiga ovanför purjolökarna, så det behövs en liten punch.

I slutändan kan du naturligtvis använda någon ost du gillar e; det kommer alltid att smaka gott med tillägg av dessa krämiga porrer.

Recept med tillstånd av brittiska leeks.