Polskt Hot Mulled Wine (Grzaniec Galicyjski) Recept

Detta recept på polskt varmt mulledvin är känt som grzaniec galicyjski (grrzzah-NYETS gah-leet-see-I-skee). Grzane är ordet "mulled" och galicyjski betyder "galiciska". Wino (vin) är underförstådd. Det liknar tyska gluhvin , franska vin chaud och svenska glogg.

Det är särskilt populärt serverat utomhus på Christkindlmarkets eller julmarknader och efter släde, skridskoåkning eller andra vinteraktiviteter utomhus. Gluhwein är det mest populära kalla-vattendrycket i Europa.

Det är en aromatisk blandning av rött vin, socker och kryddor. Tjeckarna kallar det svařené víno, ungarna kallar det förralt bor, serberna säger kuvano vino, kroatier säger kuhano vino, bulgarer kallar det greyano vino och romare kallar det vin fiert.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor kastrull, kombinera 1-kvarts torrt rött vin, 1/2 kopp socker, 5 delvis krossade kryddnejlika, 1 kanelsticka och 1 laurblad, knäckt i hälften.
  2. Värme för att lösa upp socker. Koka upp och ta omedelbart bort från värmen.
  3. Stam och häll i heta muggar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 139
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 7 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 2 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)