Vad du behöver veta innan du plockar svamp

Är du i mörkret om svampar? Upplys dig om den här underbart läckra svampen, från baskampens svamp till de mer ovanliga sorterna. När du väl är bekant med de olika svampvarianterna , prova en av de många svamp recepten .

Svampfakta

Det finns över 38 000 sorter av svampar, över 3000 i endast Nordamerika, med olika färger, texturer och smaker.

Vissa är så sällsynta att de bara växer i en vecka under året.

De växer vilda på många områden, men de flesta svampar på marknaden är kommersiellt odlade på gårdar. Svampar beror inte på fotosyntes att växa. De behöver bara regn och måttliga temperaturer för att spridas. Den bästa svampskörden görs när det regnar.

Varning! Många svampar är giftiga

Vissa områden är kända för sina värdefulla vilda svampar, men det är viktigast att du undersöker ditt mål noggrant om du tänker skörda dina egna vilda svampar eftersom många är mycket giftiga och livshotande.

Vänligen lita inte på någon ledig kolumn för att bestämma toxiciteten hos vilda svampar. Faran som finns i många giftiga svampvarianter kan inte överbelastas.

Om du inte är välutbildad i alla typer av svampar, särskilt vid identifiering av giftiga, är det klokt att köpa dina svampar från en välrenommerad odlare eller matare istället för att jaga dem själv.

Ett enkelt identifieringsfel kan leda till symtom på svettningar, kramper, diarré, förvirring, konvulsioner och kan leda till leverskador med en dödlighet på 60 procent eller högre.

Varför ta chansen?