Jul Dump Cake Recept

Tillägget av äppelpajfyllning och tranbärsås, smaker som är så inspirerande för semestern, ger den här dumpningskakan sitt namn - juldumpskaka. Det kan lika väl kallas Thanksgiving dump cake.

Det är lätt att förbereda eftersom det börjar med en gul kakablandning och alla ingredienser blandas direkt i bakpannan. Det är rätt, inga skålar att tvätta.

Detta recept ger sig till många olika variationer. Börja här och låt din kreativitet ta vingen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 325 F.
  2. Dump tranbärsås i en obehandlad 13x9-tums bakpanna.
  3. Dumpa äppelpajfyllning i pannan.
  4. Sprid blandningen jämnt och sprinkla torr kakablandning på toppen. Skär upp smör och prick på toppen av kakan.
  5. Strö valnötter eller pekannötter över kaka smeten. Baka i 65 till 75 minuter, eller tills en tandpetare eller tårtestare som sitter i mitten kommer ut ren.

History of Dump Cakes

Ett av de äldsta kända recepten för dumpkakor verkade 1912 som instruerade bageren att dumpa smör, socker, ägg, mjöl, russin, grädde av tandsten, natron och vatten i en maträtt och baka dem.

Under andra världskriget gjordes en version av dumptårta, känd som en snygg tårta , med ättika och vatten i stället för ägg som var mycket rationerade och mestadels otillgängliga för hemkocken.

Dagens dumpkaka använder sig av boxade kakablandningar och någon typ av frukt eller pajfyllning. Vad som är detsamma under åren är hur de kan förberedas med minimal ansträngning för maximal effekt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 192
Totalt fett 12 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 20 mg
Natrium 56 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 5 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)